Social

Astăzi, au demarat sărbătorile copilăriei – bucuria din inima copilului în arhiepiscopia ortodoxă a Alba Iuliei

Activitate la care vor participa peste 1000 de copii și tineri din așezămintele sociale și educaționale

Pe întreg parcursul lunii mai, în centrele sociale și educaționale al Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei se vor desfășura activități care vor sărbători copilăria. Activitățile vor fi centrate în jurul a patru valori: rugăciunea, sinceritatea, bunătatea și prietenia; care sunt fundamentale în edificarea unei copilării frumoase.

În intervalul 3-6 mai, elevii și cadrele didactice vor desfășura activități dedicate rugăciunii. Copiii vor pune accent pe importanța rugăciunii ca formă de comunicare cu Dumnezeu printr-o stare interioară de calm și bucurie. Totodată, aceștia vor fi încurajați să își exprime  dragostea, recunoștința și nevoile prin intermediul rugăciunii.

A doua săptămână a lunii mai va fi centrată pe tema sincerității. Elevii vor învăța despre caracterul esențial al sincerității în relațiile interumane. De asemenea, se vor face cunoscute aspectele importante ale sincerității în societate și recompensele pe care sinceritatea le oferă.

Săptămâna 16-20 mai va fi dedicată bunătății. În cadrul atelierelor, copiii vor discuta despre ce înseamnă bunătatea. De asemenea, fiecare va scrie un  Jurnal al faptelor bune. În acest jurnal, tinerii își vor consemna faptele bune pe care le-au făcut pe parcursul celor 5 zile.

Activitățile din această săptămână se vor încheia cu sărbătorirea prieteniei. Prin intermediul acestor activități fiecare copil va ilustra și va prezenta ce înseamnă pentru el prietenia. Se vor face cunoscute aspecte importante ale unei prietenii sănătoase și solide care vor compleni armonios, pe parcursul acestei luni, valorile fundamentale deja aprofundate.  

În cadrul Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei funcționează, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, 18 Case de Tip Familial și Centre de Plasament, 15 Centre de zi și 17 Centre „Școală după Școală”, care funcționează în cadrul proiectului „Prin Educație spre Vocație!”, Aceste așezăminte funcționează sub administrarea organizațiilor nonguvernamentale eparhiale, finanțate din fonduri proprii, în parteneriat cu autoritățile publice județene și locale. De asemenea proiectul „Prin Educație spre Vocație!” este implementat de Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia în parteneriat cu Fundația HEKS/EPER România, Fundația FAER Reghin și NEWschoolNorvegia, în cadrul unei finanțări prin Granturile Norvegiene în cadrul Programului Dezvoltare locală.

Redacția UrbeaMea

contact@urbeamea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vă recomandăm și

Back to top button