#NoHaiLaAlba

#NoHailaAlba 2 – Diamantul cu 7 colțuri

#NoHailaAlba a început din drag pentru Cetatea din Alba Iulia și continuă cu drag pentru iubitorii de călătorii, istorie, cunoaștere și așa mai departe.

Doar cu sprijinul vostru putem face cetatea mai cunoscută în România, astfel vă îndemn să distribuiți (în caz că vă plac) articolele viitoare.
No, haideți să facem cetatea mai cunoscută în întreaga Românie!

Român ești, deci vizitează meleaguri românești!

DSC_7593

 

Acum vă las cu Dan Chindriș, ghidul care o să vă povestească despre cetate și în articolele viitoare:

Dacă întrebăm tinerii zilelor noastre de ce ar veni cineva la Alba Iulia, mulți dintre ei ar alege ca principal motiv vizitarea Cetății Alba Carolina.

Zidurile cetății  renăscute, precum pasărea Phoenix, atrag din ce în ce mai mulți turiști și au atras inclusiv atenția Comisiei Europene care a recomandat orașul nostru ca „Destinație turistică de excelență” având un început bun pe drumul promovării turistice.

Cetatea al cărei nume are o istorie la fel de largă ca și orașul  nostru, a fost construită în prima jumătate a sec XVIII la ordinul împăratului habsburgic Carol al VI lea, având un rol strategic important în consolidarea puterii imperiului și în apărarea noilor frontiere stabilite la sfârșitul sec XVII.
Ridicată pe vechiul loc al Cetății Bălgradului, (Cetatea Albă în limba slavonă) noua cetate a păstrat numele acesteia primind și epitetul  „Carolina” pentru a scoate în evidență apartenența acesteia față de proprietatea împăratului Carol al VI lea.
Principele Eugeniu de Savoia, o personalitate marcantă în istoria militară a Imperiului Habsburgic, a fost cel care a recomandat fortificația de tip Vauban și care a supravegheat îndeaproape construcția acesteia la Alba Iulia, construcție care a început cu latura de nord, punându-se piatra de temelie a Bastionului Carol.
Acest eveniment a fost marcat cu un ceremonial în data de 4 noiembrie 1715, iar noi avem ocazia să aniversam anul acesta 300 de ani de la începerea construcției lui.

Cetatea Alba Carolina- „Diamantul cu 7 colțuri ” cum imi place să numesc această cetate este pe drept cuvânt o comoară a României.

În articolul următor o să vedem de ce s-a ales acest sistem de  fortificare, ce înseamnă sistemul Vauban și cine a fost inventatorul acestui tip de fortificație.

 

Pe cel care ne explică câte puțin din istoria Cetății din Alba Iulia, îl puteți contacta aici. În cazul în care aveți prieteni în vizită, faceți un tur ghidat al Cetății.
Participați și voi, o să vă placă!

Ioana Cîmpean

Marketing specialist. Am decis să mă reîntorc în Alba pentru a crește în comunitatea mea și pentru a ajuta business-urile din această zonă să se promoveze și să se ridice la nivelul cetății nou restaurate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm și

Back to top button