Sport

Groza Elisei (pilot) și Morariu Adrian (copilot) din nou la volan în cea mai cunoscută competiție dintre raliurile românești: Raliul Argeșului

Raliul Argeșului 2022 marchează revenirea echipajului albaiulian format din Groza Elisei (pilot) și Morariu Adrian (copilot) după o absență de 4 ani din viața sportivă a șoferilor profesioniști.

Raliul Argeșului are o istorie îndelungată în motorsportul din România, fiind una din competițiile care a avut loc de-a lungul multor decenii. Cu o cultură a sportului bine înrădăcinată în județul Argeș, raliul a fost doar una din ramurile unde piloții locali au excelat. Începând cu 1971, Raliul Argeșului a desfășurat un număr de 18 ediții sub numele Raliul Pitești, Raliul Dacia și, în epoca modernă, Raliul Argeșului, fiind una dintre cele mai cunoscute competiții între raliurile românești în perioada anilor 1990. De asemenea, o ediție a Raliului României a avut loc tot pe probele speciale din jurul Piteștiului.

Ediția aceasta se va desfășura pe parcursul a doua zile respectiv, 21 și 22 mai. Lungimea totală a raliului fiind de 469 km din care 130 km de probă specială. Prima zi de concurs va debuta cu probe spectaculoase pe Transfăgărășan și cu superspeciala din Pitești, urmând ca a doua zi, raliul sa se mute către Câmpulung cu ultimele 4 probe care o sa închidă ediția din 2022 a Raliului Argeșului.

După 4 ani ne aliniem la start cu o mare bucurie și nerăbdare, și suntem fericiti ca putem fi la start cu eforturi pe măsura nerăbdării. O sa debutăm cu un alt material de concurs respectiv un Suzuki Swift sport de clasa RC5N, o mașina nou construită și cu costuri de exploatare mult mai reduse față de Mitsubishi-ul Lancer Evo 9. 

Sunt fericit ca pot fi la start după 4 ani de absență, chiar dacă nu avem niciun sponsor alături de noi. Cu această ocazie reușim să revenim la start, să îmbrăcăm din nou combinezonul și să ne bucurăm de pilotajul care ne-a lipsit. Trebuie să recunosc, îmi lipsește Mitsubishi-ul Lancer, cu care nu puteam fi la start din cauza costurilor mult prea mari, dar avem încredere că Suzuki-ul Swift o sa fie distractiv.

Groza Elisei

Sunt foarte bucuros că după 4 ani suntem din nou împreună în mașina de curse! Până în acest moment avem în plan doar Raliul Argeșului și nu avem nici o presiune să ne reacomodăm atât în mașina de curse cât și în regimul de concurs care ne-a lipsit atât de mult, dar avem încredere că totul va fi bine. Probele sunt foarte frumoase și vă așteptăm în număr cât mai mare. Mulțumim pentru sprijin familiei și prietenilor.

Morariu Adrian

Raliul Argeșului CATENA – Powered by Citroen este un eveniment organizat sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv, susținut de Consiliul Județean Argeș, Primăria si Consiliul Local al Municipiului Pitești și CATENA, cel mai mare lanț de farmacii din România, deținut de grupul Fildas.

Mașina oficială a Raliului Argeșului este oferită de Trust Motors – Importator oficial al mărcilor Peugeot, Citroën şi DS în România.

Bogdan Păunescu

Îmi place tot ceea ce este legat de web şi ajut la dezvoltarea şi îmbunătăţirea lui prin tot ceea ce fac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vă recomandăm și

Back to top button