MARȚI: BiblioVACANȚA, la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba. Dinu Olăraşu, invitatul special
În luna iunie Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba dă startul BiblioVACANȚEI. Copii, tineri, părinți și bunici sunt invitați să participe marți, 27 iunie, de la ora 17.00, la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, la primul eveniment din cadrul acestui proiect, ce se va derula pe perioada întregii vacanțe.
Sub genericul Ateliere lirico-muzicale, cei prezenți vor avea prilejul să se reîntâlnească cu poezia și muzica bună, în centrul evenimentului stând, de această dată, cartea și chitara. Evenimentul îl va avea ca invitat pe cantautorul Dinu Olărașu.
Primul atelier din programul zilei poartă titlul „Chitara de-a lungul timpului” și va fi susținut de profesorul Daniel Avram. Participanții vor avea prilejul să cunoască evoluția chitarelor de-a lungul timpului și să asiste la demonstrații muzicale susținute la acest instrument.
Programul va continua cu Dialoguri interpretative între poeta Felicia Colda și Școala de Folk, grup de chitariști cu vârste cuprinse între 10-18 ani, de la Palatul Copiilor din Alba Iulia. Grupul este coordonat de profesorul Daniel Avram.
Invitatul special al evenimentului este renumitul cantautor Dinu Olărașu care își va lansa pentru prima dată la Alba Iulia volumul de versuri ,,AN” şi CD-ul „BUN”. Cu acest prilej artistul va susține și un recital muzical.
Organizatorii evenimentului sunt Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba, în parteneriat cu Palatul Copiilor din Alba Iulia și Centrul de Cultură ,,Augustin Bena” Alba.
Dinu Olărașu este poet și cantautor român de muzică folk. Scrie primele poezii încă din școala generală. Concomitent învață să cânte la chitară transpunându-și propriile versuri pe muzică. Dinu Olărașu a devenit foarte cunoscut publicului român în scurta perioadă în care a activat în Cenaclul Flacăra condus de Adrian Păunescu. În prezent este autor a peste 10 volume de versuri și are în palmares lansarea a 5 albume de muzică folk. A fost premiat de Uniunea Scriitorilor din România pentru poezie și de Radio România pentru cel mai bun cântec folk, cu melodia N-ai nevoie de foarte multe.