Turism și Ghidaj turistic

Tips&tricks pentru drumeții începători – cum să transformi sesiunile de hiking într-o activitate plăcută și confortabilă

Drumețiile reprezintă pentru mulți o formă de relaxare, dar și de testare a limitelor. Nu e chiar atât de ușor să urci pe munți sau dealuri, să traversezi păduri și să te și bucuri de zonele pitorești, dacă nu ai puțin antrenament și echipamentul potrivit. 

Așa că, dacă ți-ai descoperit recent pasiunea pentru munți și drumeții, avem pentru tine câteva sfaturi utile care te vor ajuta să crești confortul pe durata sesiunilor de hiking!

Alege corect traseul, în funcție de experiență

În momentul în care planifici o drumeție, asigură-te că ai experiența necesară și antrenament pentru traseul ales. Dacă alegi un traseu greu de la început, s-ar putea să fii nevoit să abandonezi la un moment dat, iar toată această aventură de hiking să te dezamăgească. Dacă vrei să te bucuri de urcarea pe munte, alege un traseu ușor, iar pe măsură ce devii sigur pe tine și pe abilitățile tale, poți trece și la trasee mai dificile. 

Alege corect echipamentul, în funcție de prognoza meteo

Dacă ai ales traseul, înainte de plecare, verifică cu mare atenție harta și prognoza meteo pentru că în funcție de ea îți vei alege și echipamentul. Vei avea nevoie de îmbrăcăminte adecvată, de la tricouri și bluze din materiale care nu rețin transpirația și se usucă repede (cum ar fi poliesterul), până la jachete impermeabile și pantaloni de trekking, rezistenți la apă și confortabili. În dressing-ul tău ar trebui să se regăsească multe articole de îmbrăcăminte pentru drumeții, potrivite pentru fiecare sezon, dar și încălțăminte cu talpă aderentă, un rucsac rezistent și multe alte accesorii (șepci, mănuși, șosete, ochelari de soare, cagule etc.). 

În cazul drumețiilor, nu este loc de compromisuri atunci când vine vorba de calitatea echipamentului. Ai nevoie de îmbrăcăminte și încălțăminte rezistentă, călduroasă și confortabilă. Există multe magazine, cum ar fi și himalaya.ro, specializate în astfel de produse, care îți pun la dispoziție o variată gamă de geci outdoor pentru bărbați, dar și alte obiecte vestimentare și accesorii potrivite pentru astfel de ieșiri în natură. 

Asigură-te că ai la tine suficientă apă și gustări sănătoase

Indiferent dacă pleci în drumeție pe un traseu de 2-3 ore sau pe unul de 6-7 ore, asigură-te că ai la tine suficientă apă și mâncare care să îți asigure un nivel ridicat de energie. Poți să pui în rucsac batoane de cereale sau proteice, fructe, nuci sau chiar sandwich-uri. Fă pauze regulat pentru hidratare și gustare pentru a reuși să duci la bun final întregul traseu. Ai grijă însă să nu îți supraîncarci rucsacul – un rucsac mai greu înseamnă și o mobilitate mai scăzută. Bineînțeles, evită să lași urme în natură, iar aici ne referim la deșeuri și ambalaje.

În concluzie, dacă iubești drumețiile și vrei să crești confortul pe durata unui traseu, asigură-te că ai echipamentul potrivit, apă, alimente sănătoase și multă voință. Bucură-te de peisajele pe care le întâlnești pe drum și nu uita să cânți pentru a ține la distanță animalele sălbatice (acest truc funcționează mai ales în cazul urșilor).

Redacția UrbeaMea

contact@urbeamea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm și

Back to top button