Social

Ziua mamei sărbătorită de copiii Centrului Educațional de Zi ,,Sf. Nicolae”

Marți, 07.03.2023, cu prilejul zilei de 8 Martie, copiii din Centrul Educațional de Zi ,,Sf. Nicolae” au pregătit un program de cântece și poezii pentru mămici și bunici. Evenimentul din această zi a marcat legătura de iubire și afecțiune care este veșnică. Mamele sau figurile materne sunt cele mai dragi și speciale persoane, care, prin mângâierea lor magică, vindecă toate rănile.

Activitatea a debutat cu un cuvânt de “Bun venit” și câteva gânduri adresate mămicilor, bunicilor, cu privire la ziua de 8 Martie. Serbarea intitulată « Îți mulțumesc că mă iubești » a cuprins două părți. În prima parte a evenimentului, copiii au recitat versuri dedicate primăverii și mamei. În a doua parte a acestei activități, cei mici i-au încântat pe cei prezenți prin câteva cântece de suflet dedicate mamei. Această serbare a fost un dar pentru toate mamele și bunicile prezente la serbare.

Copiii s-au simțit foarte emoționați la gândul că trebuie să pregătească ceva pentru mămici, au primit cu bucurie provocarea, s-au gândit cum să le răsplătească pentru bunătatea și dragostea oferită necondiționat. Astfel, aceștia au făcut acest lucru realizând o broșură-felicitare, au pregătit poezii și cântece și au confecționat buchete de flori.

Simona Savonea, asistent social în cadrul Centrului Educațional de zi „Sf. Nicolae” din Alba Iulia

Centrul Educaţional ,,Sfântul Nicolae” din Alba Iulia funcţionează în baza unui parteneriat dintre Primăria municipiului Alba Iulia şi Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, oferind ocrotire şi sprijin unui număr de 25 de copii din municipiu aflaţi în risc de abandon şcolar. Principalul obiectiv al acestui centru este prevenirea abandonului şcolar şi creşterea performanţelor şcolare pentru copii care se află în situaţii de risc de abandon şi eşec şcolar, care provin din diferite medii sociale, din categorii de grupuri vulnerabile. Astfel copiii beneficiază de o masă caldă de prânz, primesc rechizite şcolare şi sunt meditaţi gratuit de cadre didactice specializate care îi ajută să-şi îmbunătăţească situaţia şi rezultatele şcolare. De asemenea, beneficiază în centre şi de activităţi de dezvoltare personală pentru formarea personalităţii copilului dar şi de activităţi recreative sau de petrecere a timpului liber.

Redacția UrbeaMea

contact@urbeamea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm și

Back to top button