CulturăEvenimenteSocial

7 iulie, ora 12:00, Poiana cu Goruni – Vinerea: Etapa cu numărul trei, a festivalului – concurs „Cultură pentru Cultură”

Urmează cea de-a treia etapă „𝐂𝐔𝐋𝐓𝐔𝐑𝐀̆ 𝐏𝐄𝐍𝐓𝐑𝐔 𝐂𝐔𝐋𝐓𝐔𝐑𝐀̆” din acest an, în 𝐏𝐎𝐈𝐀𝐍𝐀 𝐂𝐔 𝐆𝐎𝐑𝐔𝐍𝐈 𝐃𝐈𝐍 𝐕𝐈𝐍𝐄𝐑𝐄𝐀, duminică, 7 iulie 2024, de la ora 12:00.

Festivalul-Concurs de Tradiții și Obiceiuri „Cultură pentru Cultură”, un proiect marca Centrul de Cultură ,,Augustin Bena” și Consiliul Județean Alba, este cel mai important proiect de cercetare, conservare, promovare și valorificare a Patrimoniului Cultural Imaterial din Județul Alba.

Cea de-a treia etapă este organizată cu sprijinul Primăriei Orașului Cugir și al Centrului Cultural Cugir, cărora le mulțumim pentru excelenta colaborare.

Ajuns la ediția a XVII-a, acest eveniment unic în România și în Europa aduce împreună comunități din mediul rural pentru a celebra și a menține vii tradițiile și obiceiurile străvechi.

Descoperă tradițiile și obiceiurile comunității

Vino și degustă din bucatele tradiționale preparate special pentru acest eveniment. Este ocazia perfectă să redescoperi sau să faci cunoștință cu meșteșugurile tradiționale practicate de bunii și străbunii noștri. Pășește în interioarele de gospodărie tradițională reconstituite și trăiește autenticitatea vieții de odinioară. Nu în ultimul rând, lasă-te prins de atmosfera de sărbătoare și cântă și dansează alături de tinerii și bătrânii satului.

Competiție și spectacol

Comunitățile din mediul rural se vor întrece și se vor prezenta în fața publicului și a membrilor juriului prin intermediul unor soliști și grupuri vocale, rapsozi și poeți populari, soliști și grupuri instrumentale, obiceiuri tradiționale, reconstituirea interiorului de gospodărie tradițională, dansuri și minorități naționale, gastronomie și meșteșuguri tradiționale.

Un eveniment de neuitat

Festivalul „CULTURĂ PENTRU CULTURĂ” nu este doar o competiție, ci și o sărbătoare a identității noastre culturale. Fiecare moment este o ocazie de a învăța, de a te bucura și de a celebra împreună valorile care ne definesc. Fiecare ediție aduce noi descoperiri și amintiri prețioase, făcând din acest eveniment un punct de referință pentru întreaga comunitate.

Juriul concursului „Cultură pentru Cultură” reunește personalități marcante din domeniul Patrimoniului Cultural imaterial din România:

Elise Stan, etnomuzicolog, realizator și producător de emisiuni folclorice la Televiziunea Română, membru în juriul talent-show-ului ,,Vedeta populară” – TVR1.
• Doina Ișfanoni, cercetător etnolog la Muzeul Național al Satului ,,Dimitrie Gusti”, instituție aflată Sub Înaltul Patronaj al Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei române.
• Gheorghița Nicolae, etnolog, realizator și prezentator al emisiunii ,,Tezaur folcloric” la Televiziunea Română,
• Ionut Fulea, interpret de folclor, Președinte Uniunea Artistilor Interpreti de Folclor Muzical din Romania, inițiator al proiectului în anul 2008 alături de Ion Dumitrel, Președintele Consiliului Județean Alba

Cea de-a treia etapă „Cultură pentru Cultură” se va încheia cu un spectacol extraordinar susținut de orchestra Ansamblului Folcloric al Județului Alba alături de soliștii IONUȚ FULEA, ROXANA RECHE, FLORICICA MOGA, DORINA NARIȚA și NICOLAE PLUTĂ, dirijor ALEXANDRU PAL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm și

Back to top button