EconomicŞtiri Urbane

ADR Centru va finanța mediul de afaceri pe baze competitive

ADR Centru a primit în ultima perioadă multe notificări din partea potențialilor solicitanți de finanțare privind posibila afectare a accesului companiilor la finanțare pe baze competitive și apariția unor situații care pot duce la diminuarea egalității de șanse. Ca atare, în calitate de Autoritate de Management a Programului ”Regiunea Centru” 2021-2027, ADR Centru a inițiat procesul de modificare a mecanismului de selecție a proiectelor în cadrul Intervenției 1.4.1 – Investiții tehnologice in IMM-uri, cod apel PRC/110/PRC_P1/OP1.

Prin urmare ADR Centru emite Corrigendumul nr. 4 în cadrul acestui apel, prin care perioada de depunere a cererilor de finanțare se amână pentru intervalul 11 decembrie 2023, ora 12 – 12 februarie 2024, ora 12. În continuare, Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru va propune Comitetului de Monitorizare al PR Centru ca metodologia de selecție a proiectelor depuse de mediul de afaceri să se realizeze în baza punctajului obținut de fiecare cerere de finanțare.

Ne-am angajat sa răspundem nevoilor oamenilor și fiecărui tip de potențial solicitant de finanțare cu care lucrăm, fie că sunt autorități publice, reprezentanți ai societății civile sau ai mediului de afaceri din Regiunea Centru. Ca urmare a sesizărilor referitoare la apelurile de proiecte pentru mediul privat, pregătim procedura de convocare a Comitetului de Monitorizare al Regiunii Centru – singura entitate care poate aproba modificarea metodologiei de selecție a proiectelor – pentru a garanta o abordare corectă a competiției dintre firmele din regiune. Am analizat toate opțiunile și amânăm deschiderea apelului de proiecte pentru investiții în noi tehnologii pentru IMM-uri, în vederea modificării metodologiei de selecție a proiectelor. Considerăm că vom oferi astfel tuturor un răgaz pentru creșterea calității cererilor de finanțare pregătite. Vom reveni ulterior pentru a comunica soluțiile adoptate privind aplicarea mecanismului de selecție pe baza punctajului obținut de proiectele ce vor fi depuse în cadrul acestui apel.

Simion Crețu, Director general ADR Centru

Redacția UrbeaMea

contact@urbeamea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm și

Back to top button