Social

”Alege corect!” Este mesajul către tineri al persoanelor private de libertate

Săptămâna trecută, reprezentanții Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Alba, în parteneriat cu cei ai Inspectoratului Școlar Județean Alba și ai Penitenciarului Aiud, au realizat un atelier de informare și conștientizare în cadrul Penitenciarului Aiud.

La aceste activități au participat psihologi, asistenți sociali, medici, profesori, elevi și persoane private de libertate condamnate pentru infracțiuni la regimul drogurilor, tema discuțiilor fiind importanța alegerilor corecte.

În cadrul atelierului, persoanele private de libertate au împărtășit propriile experiențe de viață, afirmând că au conștientizat consecințele comportamentelor infracționale și au înțeles cât de importantă este libertatea.

Activitatea face parte din proiectul local ”Alege corect!”, care urmărește creșterea nivelului de conștientizare în rândul tinerilor a consecințelor consumului și traficului de droguri, precum și dezvoltarea unor abilități de viață necesare luării unor decizii informate, corecte și responsabile în legătură cu problematica drogurilor.

Redacția UrbeaMea

contact@urbeamea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm și

Back to top button