SocialŞtiri UrbaneUrbea Mea

Ateliere de vară pentru copii, la Palatul Principilor Transilvaniei. Vino să-ți creezi propriul blazon sau să devii urmaș al meșterilor habani de ceramică de la Vințu

Începând cu 17 iunie și până pe 30 august, la Palatul Principilor Transilvaniei din Alba Iulia se vor desfășura, în fiecare zi de luni, miercuri și vineri, atelierele creativ-educative „Însemne nobiliare – blazonul meu” și „Ceramica Habană – urmașii”, dedicate copiilor cu vârsta peste 8 ani.

Între orele 10:00 și 11:00, în răcoarea Cramelor Palatului, participanții vor avea ocazia să afle tot ce este de știut despre însemnele nobiliare, să descopere blazoanele Principilor Transilvaniei și să-și creeze unul propriu, având la dispoziție toate materialele necesare.

De la ora 12:00 la 13:00, în același spațiu, ceramica Habană își va dezvălui toate secretele micilor artiști, care vor decora farfurii minunate, inspirați de plăcuțele ceramice expuse în muzeul palatului, realizate de meșterii habani de la Vințu, în timpul principelui Gabriel Bethlen.

Taxa de participare la oricare dintre ateliere este de 10 lei per persoană. Programările se pot face la Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Alba Iulia, situat pe strada Militari, nr. 4, la telefon 0371 337 148 sau pe e-mail: turism@apulum.ro. Numărul maxim de participanți pentru un atelier este de 24 de persoane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm și

Back to top button