Social

Beneficiile ArtTerapiei pentru 50 de adolescenți din casele de tip familial

Proiectul „TeensUP”, finanțat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland Romania și implementat de Asociația Act for Tomorrow, s-a finalizat cu succes.

În perioada iunie-septembrie, prin intermediul Asociației ”Iochebed”, s-a oferit suport psiho-emoțional tinerilor din casele de tip familial (Rița Gărgărița, Rebeca Teiuș, Izvorul Tămăduirii Oarda, Mânărade). Tinerii, au beneficiat de 30 de activități de grup având ca obiectiv principal pregătirea pentru o tranziție reușită către viața adultă. Acestor categorii vulnerabile le-a fost dedicată o echipă, coordonată de psihologi și psihoterapeuți acreditați, ce au oferit consiliere psihologică, psihoterapie și acces la informații specializate, prin activități experiențiale care să le-a permis adolescenților dezvoltarea deprinderilor de viață independentă.

Scopul proiectului„TeensUP”, a fost explorarea resurselor personale a abilităților psiho-sociale cu cei 50 de adolescenți ai caselor de tip familial, o expoziție în scop caritabil ”Vernisaj și Art Terapie”, în locația Framm’s, cu produsele realizate de adolescenți în cadrul activităților și elaborarea unei broșuri cu tematică psiho-socială adresată specialiștilor din domeniul social.

Proiectul „TeensUP” a fost finanțat prin programul Start ONG, program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociaţia Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educaţie, sănătate, mediu, social și cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanţare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale/ de inițiativă.

Feedback-ul primit din partea adolescenților, beneficiarii acestui proiect a fost unul entuziast, ceea ce ne-a motivat să ne gândim la proiecte asemănătoare și pe viitor. Ne-am bucurat de colaborarea frumoasă cu psihologii din cadrul Asociației PSIHO KIT cărora le mulțumim pentru implicare. Credem că programele de dezvoltare emoțională adresate adolescenților îi ajută pe tineri să-și construiască o imagine de sine completă, cu conștientizarea resurselor și provocărilor personale. De asemenea, previn comportamentele de risc și dezvoltă adolescenților abilități psiho-sociale pentru a fi capabili de a iniția și menține relații interumane armonioase.

Adina Drimbe, psihoterapeut și președinte a Asociației ”Iochebed”

Redacția UrbeaMea

contact@urbeamea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm și

Back to top button