Sah

Campionatul European de Blitz de la Katowice: Mihnea Costachi (CSM Unirea Alba Iulia) s-a clasat pe locul 14 din 806 participanţi

Tânărul maestru internaţional Mihnea Costachi (CSM Unirea Alba Iulia) a continuat seria evoluţiilor bune din luna decembrie şi la Campionatele Europene de şah rapid şi blitz pentru seniori care se desfăşoară în acest weekend la Katowice (Polonia).  Şahistul albaiulian s-a clasat pe un excelent loc 14 din cei 806 participanţi prezenţi în proba de blitz a competiţiei.

În cele 22 de partide disputate, Mihnea a obţinut 16,5 puncte (15 victorii, 3 remize şi 4 înfrângeri) cu un singur punct mai puţin decât primii trei clasaţi David Navara (Cehia), Maciej Klakowski (Polonia) şi Shant Sargsyan (Armenia). De remarcat şi evoluţia excelentă a altor doi jucători români, Bogdan Deac şi David Gavrilescu, prezenţi în urmă cu câteva zile şi la Finala Grand Prix România 2022 de la Alba Iulia, care s-au clasat în Polonia pe locurile 6, respectiv 7, cu câte 17 puncte.

Proba de blitz este cea mai rapidă dintre probele şahiste. La Katowice jucătorii au avut la dispoziţie câte 3 minute timp de gândire pentru întreaga partidă, la care s-au adăugat câte 2 secunde după fiecare mutare efectuată. Sâmbătă şi duminică se desfăşoară proba de şah rapid, în care participanţi au alocate câte 15 minute, la care se vor adăuga 12 secunde după fiecare mutare efectuată. Mihnea Costachi este un specialist al probelor rapide, la care are în palmares numeroase medalii obţinute în turnee naţionale şi internaţionale de juniori, dar şi victorii sau remize împotriva unor jucători din topul mondial.

Redacția UrbeaMea

contact@urbeamea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm și

Back to top button