Sport

Care au fost deciziile care au făcut ca AC Milan să devină din nou o putere în Serie A?

AC Milan este din nou una dintre cele mai puternice formații din Serie A. Milanezii au petrecut ultimii ani într-un con de umbră și nu au mai reușit performanțe remarcabile, însă ultimele două sezoane au stat cu totul altfel, formația fiind implicată în lupta pentru titlu în Serie A. Care au fost însă lucrurile care au făcut ca Milan să renască și să redevină una dintre formațiile de temut atât în Serie A cât și în Europa? Este una dintre întrebările importante ale fotbalului european actual. Dacă vrei ca sezonul viitor să pariezi, poți să știi că ofensiva milaneză va randament – intră pe pariuri live ca să plasezi un pariu cu șanse mari de reușită. 

Cum a ajuns AC Milan din nou o forță importantă în Serie A și Europa?

  1. Păstrarea lui Stefano Pioli

Cel mai probabil cea mai importantă decizie a fost păstrarea lui Stefano Pioli după un prim sezon dezamăgitor pe banca milaneză. A fost vorba și de puțin noroc la mijloc – planul era ca Ralf Rangnick să devină noul antrenor, însă totul a picat în ultimul moment pentru că austriacul nu s-a înțeles cu directorul sportiv Paolo Maldini. Rangnick voia mai multă putere de decizie, iar Maldini nu a fost de acord, ceea ce i-a salvat practic postul lui Pioli. Și ce bine că a fost așa pentru că Pioli a dovedit apoi că este un mare antrenor. A reușit să facă jucătorii mai buni, a menținut o atmosferă extraordinară în vestiar și a arătat și calități tactice extraordinare, știind pe cine să pună în ce poziție. Rafael Leao s-a dovedit a fi mult mai bun pe flanc, iar asta e doar unul dintre meritele lui Pioli pe San Siro în ultimii ani.

  1. Aducerea Fikayo Tomori

Tânărul englez Fikayo Tomori este probabil unul dintre cele mai inspirate transferuri făcute de Milan în ultimii ani. Potențialul său era clar de văzut de când era la Chelsea, dar realitatea era pe atunci că CHelsea avea destui fundași și nu avea neapărat de un tânăr cu potențial, dar care nu dovedise nimic la nivel înalt. Milan a riscat și l-a transferat pe Tomori (mai întâi ca împrumut), iar englezul a devenit la scurt timp unul dintre cei mai buni fundași din Serie A: poziționare impecabilă, joc aerian foarte bun și o viziune a jocului excelentă, fiind capabil de pase filtrante care pot destabiliza adversarii. 

  1. Păstrarea lui Kessie

Kessie este unul dintre cei mai buni jucători ai Milanului și este curtat de marile echipe ale Europei de câțiva ani deja. Kessie asigură o protecție extraordinară pentru defensiva tânără a Milanului iar faptul că a rămas la echipă a contat enorm. Rămâne de văzut dacă Milan va reuși să îl păstreze și în perioada de transferuri din această vară, însă milanezii ar face bine să depună toate eforturile pentru ca el să rămână pe San Siro.

Așadar așa a reușit Milan să redevină una dintre forțele fotbalului european.

Bogdan Păunescu

Îmi place tot ceea ce este legat de web şi ajut la dezvoltarea şi îmbunătăţirea lui prin tot ceea ce fac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vă recomandăm și

Back to top button