Turism și Ghidaj turistic

Cele mai impresionante experiențe pe care le poți avea în Israel

Israelul este iubit de mulți călători, indiferent de credință sau cultură. Sunt multe lucruri de făcut în această țară mică. Cei care au multe preocupări pentru siguranță atunci când călătoresc, trebuie să știe că acesta e un loc în care va veți simți pe deplin în siguranță. 

Iată ce poți face în Israel

Plutește în Marea Moartă

Marea Moartă este cel mai jos punct de pe pământ și este bogată în minerale care sunt bune pentru organism. Plutirea în Marea Moartă este o experiență de neuitat care nu poate fi descrisă.

Puteți să folosiți noroiul bogat în minerale, ca mască de față sau tratament pentru corp, acesta având o groază de beneficii asupra organismului. Îl puteți cumpăra foarte ieftin de la vânzătorii de pe plajă.

Vizitați orașul vechi al Ierusalimului

Sunt multe lucruri de făcut în Ierusalim. Unul dintre acestea este în turul orașului vechi al Ierusalimului. Există multe situri cheie care sunt semnificative pentru diferite grupuri religioase și culturale, inclusiv Biserica Sfântului Mormânt, Domul Stâncii și Zidul de Vest (cunoscut și că Zidul Plângerii).

Caută tururi ghidate 

Dacă te gândești să îți rezervi un sejur în acest loc splendid, ține cont că unele companii oferă un tur de mers cu ghid de 2 ore pentru „gratis” (doar pe baza de donație sau tips). Puteți întreba despre acest serviciu la unul dintre cabinele de informare din interiorul Orașului Vechi sau la hotelul/pensiunea dumneavoastră și vă vor îndruma în direcția corectă.

Iar dacă ideea de a face un circuit în Israel și Iordania îți surâde de multă vreme, nu mai sta pe gânduri, acum e un moment prielnic de a rezerva o vacanță în Israel prin Karpaten.

Tunelurile lui Ezechia din Cetatea lui David

Orașul lui David este un oraș antic care se află chiar în afara Ierusalimului. Puteți explora unele dintre siturile arheologice ale orașului vechi, una dintre cele mai bune părți fiind Tunelurile lui Ezechia. Tunelurile au fost o sursă străveche de apă.

Acum poți să mergi prin tuneluri și să vezi uimitoarea inginerie făcută cu mii de ani în urmă – ai grijă, însă, tunelurile sunt umplute cu apă până la genunchi.

Mergeți la Zidul de Vest și faceți un tur al tunelurilor subterane

Zidul de Vest are o importanță uriașă pentru evrei, dintre care mulți merg în mod regulat la fața locului pentru a se ruga. Partea vizibilă a Zidului de Vest este doar o mică parte a zidului imens – pentru a vedea dimensiunea reală, trebuie să faceți un tur subteran. 

Israelul este o țară foarte culturală, religioasă și istorică de vizitat și asta îl face atât de unic. Chiar dacă interesele tale nu sunt cultură sau istorie, există o mulțime de activități de făcut, dintre care unele sunt menționate în acest articol. Sunt, cu desăvârșire, mult mai multe locuri de explorat, iar a le descoperi pe cont propriu va fi o reală aventură.

Bogdan Păunescu

Îmi place tot ceea ce este legat de web şi ajut la dezvoltarea şi îmbunătăţirea lui prin tot ceea ce fac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm și

Back to top button