Educație

Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba: Un nou record de cursanți înscriși, în acest an, la specializările Școlii de Arte și Meșteșuguri Alba

Școala de Arte și Meșteșuguri din cadrul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba a început în această săptămână anul școlar și a înregistrat un nou număr record de cursanți înscriși. Instituția de învățământ vocațional înregistrase precedentul record la admiterea de anul trecut, când a avut aproximativ 250 de noi cursanți la specializările care funcționează sub tutela acesteia. În acest an, peste 330 de noi cursanți s-au înscris pentru a studia la clasele instituției și reprezintă totodată un nou record în activitatea de peste 50 de ani a școlii.

Școala de Arte și Meșteșuguri din cadrul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba și-a reluat în aceste zile activitatea odată cu începerea noului an școlar, având în planul de școlarizare din acest an nu mai puțin de 44 de specializări. Școala este una dintre instituțiile prestigioase de învățământ cultural-artistic din România. Durata cursurilor este de 2, 3 sau 4 ani, în funcție de specializare, pe trei nivele de studii: începător, mediu și avansat. Toate specializările de meșteșuguri tradiționale se desfășoară fără a fi percepute taxe de școlarizare, cu scopul conservării și promovării meșteșugurilor respective, dar și pentru stimularea consumului de produse meșteșugărești autentice. Școala a desfășurat în toamna acestui an admiterea pentru clasele cu specializări în domeniul artistic și de promovare/conservare a meșteșugurilor tradiționale și a înmatriculat peste 330 de noi cursanți, care se adaugă celor peste 300 din anii anteriori.

Școala de Arte și Meșteșuguri din Alba este un etalon al calității și al seriozității în învățământul vocațional din România, iar acest lucru este demonstrat de numărul tot mai mare de cursanți. În ultimii ani, numărul celor care doresc să studieze la școala noastră este în continuă creștere, fapt care ne-a determinat să suplimentăm locurile și să îmbogățim oferta educațională cu noi specializări. Le mulțumim celor care au ales Școala de Arte și Meșteșuguri din Alba și îi asigurăm că vor avea parte de o experiență deosebită prin cursuri de calitate, cu profesori dedicați și profesioniști. În cei peste 50 de ani de activitate, școala a pregătit aproape 11.000 de cursanți, iar mulți dintre aceștia reprezintă la ora actuală repere culturale și artistice în domeniile pe care le-au aprofundat în cadrul școlii noastre.

Alexandru Pal, managerul Centrului de Cultură „Augustin Bena” din Alba

Școala de Arte și Meșteșuguri a fost înființată în anul 1969, iar în prezent funcționează ca serviciu în cadrul Centrului de Cultură „Augustin Bena”, venind în întâmpinarea cererilor tot mai numeroase de formare continuă și petrecere a timpului liber, dar și a necesității de a conserva, promova și valorifica meșteșugurile tradiționale românești. De la înființare și până în prezent, peste 11.000 de cursanți au luat parte la cursurile educative, mulți dintre aceștia reprezentând la ora actuală repere culturale și artistice în domeniile pe care le-au aprofundat în cadrul instituției.

Redacția UrbeaMea

contact@urbeamea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm și

Back to top button