Lifestyle & Fashion

Cum alegem jucariile potrivite pentru 2 ani?

Vârsta de doi ani este o explozie. Copilul tău este gata să învețe și să exploreze prin joacă, iar jucăriile precum bucătăriile de joacă, seturile de unelte și blocurile de construcție îl ajută să-și imagineze și să crească în lumea lor, în timp ce se distrează mult.

Cele mai captivante jucarii pentru copii de 2 ani oferă o mulțime de opțiuni diferite pentru joc manual, manipulativ. Copiii de această vârstă își pot folosi abilitățile motorii fine în moduri mai precise, cum ar fi stivuirea, potrivirea și răsucirea pieselor mai mici. Unii copii de 2 ani încă se angajează în principal în „joc paralel”, în timp ce alții sunt interesați să se joace cu ceilalti copii; jocurile simple de societate îi pot ajuta să exerseze impartirea și luarea pe rând. Jucăriile care lasă un copil de 2 ani să alunece, să se miște, să sară sau să-și consume în alt mod o parte din energia nemărginită sunt, de asemenea, un succes.

Acum că au stăpânit mersul pe jos, le place să tragă vagoane și alte lucruri în spatele lor. Și pe măsură ce învață să vorbească în propoziții complete, copiii de 2 ani își dau seama și cum să interacționeze și să se implice cu ceilalți.

Mâinile lor mici vor fi ocupate cu dezvoltarea abilităților motorii fine, dexteritatea și coordonarea. Totul este să le dai libertatea de a fi creativi, fie că este prin jocuri de rol cu ​​o păpușă, conducând un tren pe hol sau „gătindu-ți” ouă și șuncă. Iată câteva lucruri la care să te gândești atunci când cauți jucăriile perfecte pentru copilul tău:

Căutați jucării care pot fi împărtășite cu colegii de joacă sau frații. Deși împărtirea cu prietenii poate să nu fie întotdeauna o usoara, amintiți-vă că este o lucrare în desfășurare și jucăriile potrivite pot ajuta la stimularea abilităților sociale.

Căutați jucării care pot crește împreună cu copilul dumneavoastra. Copiii mici par să crească cu viteza luminii, astfel încât jucăriile care funcționează pentru o gamă largă de vârste vor continua să crească copiii distrați și nu trebuie să continuați să cumpărați jucării noi tot timpul .

Încurajează creativitatea și explorarea prin imaginație. Jucăriile precum plastilina de modelat și blocurile de construcție îi pot învăța pe copii mici cum să creeze lucruri noi de la zero și să-și construiască imaginația modelând lucrurile în felul lor.

Încurajează responsabilitatea și încrederea. Copilul tău vrea să fie la fel ca tine. Cu bucătării de dimensiuni mari, seturi de unelte și păpuși, copiilor le va plăcea să se prefacă mari și să urmeze exemplele adulților în timp ce gătesc, construiesc și se joacă.

Bogdan Păunescu

Îmi place tot ceea ce este legat de web şi ajut la dezvoltarea şi îmbunătăţirea lui prin tot ceea ce fac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vă recomandăm și

Back to top button