Lifestyle & Fashion

Cum păstrezi ordinea în propria locuință? Sfaturi pentru o organizare eficientă

Locuința este spațiul nostru sigur și confortabil. De aceea, este mai mult decât necesar să ne asigurăm că aceasta întâlnește toate standardele și nevoile personale, având în vedere că aici ne vom petrece o foarte mare parte a timpului. 

Organizarea eficientă a locuinței este o prioritate atunci când vrem ca aceasta să se simtă „ca acasă”, deoarece ne dorim cât mai mult de la spațiul pe care îl avem la dispoziție.

Cum îți poți organiza locuința cât mai simplu?

O organizare bună pornește de la structura propriu-zisă a locuinței. Compartimentarea spațiului este atât o preferință, cât și o necesitate. Poți opta pentru un apartament sau o casă open space, care generează impresia de mai mult spațiu, sau poți alege un spațiu decomandat, care are toate camerele separate și oferă mai multă intimitate. 

Ușile sunt, de asemenea, un element important când vine vorba despre organizarea și compartimentarea casei. Acestea pot fi alese în funcție de utilitatea și rolul lor. Anumite uși pot bloca mai bine sunetul și lumina, aspecte importante atunci când stabilești ce îți dorești de la propriul spațiu. În acest caz, anumite tipuri de balamale pentru uși și mobilă de la Oscardeko.ro sunt o necesitate, deoarece vor susține efortul tău de a amenaja locuința în mod inteligent. 

Cu atât mai mult, există câteva strategii de organizare pe care le poți folosi chiar astăzi pentru a te asigura că obții cât mai multe beneficii din spațiul pe care îl ai.

Tips&Tricks pentru organizarea spațiului

Utilizarea cutiilor și recipientelor de depozitare

Cutiile și recipientele de depozitare devin din ce în ce mai cunoscute, iar acest lucru nu este nejustificat. Ele te vor ajuta să organizezi cât mai bine lucrurile pe care le ai în casă, fără să ocupi prea mult spațiu. Ele se găsesc în diferite forme și pot fi de capacități variate, ceea ce înseamnă că vei avea mereu un loc pentru lucrurile tale, indiferent de dimensiunile acestora.

Păstrează numai ceea ce consideri că este necesar

Știați că numai 20% dintre lucrurile din casa noastră sunt folosite în mod frecvent? Foarte multe obiecte ocupă spațiu valoros fără o utilitate reală. În acest sens, pentru a optimiza cât mai bine suprafața locuinței tale este necesar să renunți la câteva dintre ele. Cum putem face acest lucru repede și eficient? Trebuie doar să sortăm, treptat, absolut toate lucrurile din cameră și vom decide ce vom păstra, ce vom arunca și ce vom dona.

Folosește umerașe pentru hainele tale

Dormitorul este, poate, cea mai importantă cameră din întreaga casă. Pentru o bună igienă a somnului este necesar să ne asigurăm că spațiul este complet aerisit și ordonat. Din nefericire, programul încărcat nu ne permite să păstrăm mereu un dormitor impecabil. Pe lângă obiectele puse la întâmplare, hainele sunt prima cauză dormitorului dezordonat. Umerașele ne pot salva, în acest caz, spațiul și odihna, deoarece putem aranja hainele rapid și fără prea mult efort.

Dacă te-ai decis că ai nevoie de o organizare mai bună a spațiului, aceste sfaturi te pot ajuta să schimbi imediat aspectul casei tale. De asemenea, înainte de a locui într-un anumit spațiu, asigură-te că acesta îndeplinește cerințele de bază, iar apoi poți lua în calcul un mic compromis. Până la urmă, îți vei petrece majoritatea timpului aici, iar confortul trebuie să fie pe primul loc.

Redacția UrbeaMea

contact@urbeamea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vă recomandăm și

Back to top button