Evenimente

De la Unirea Principatelor la Încoronare”, Eveniment de pedagogie muzeală la Sebeș, vineri, 20 ianuarie 2023

Vineri, 20 ianuarie 2023, începând cu ora 12.00, în Sala „Gheorghe Maniu” a casei de cultură a municipiului Sebeș, va avea loc un eveniment dedicat zilei de 24 Ianuarie 1859, intitulat „De la unirea Principatelor la Încoronare”, organizat de Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș, prin Muzeul Municipal „Ioan Raica”, în parteneriat cu Muzeul Național al Unirii Alba Iulia. 

Pregătită ca un program de pedagogie muzeală, activitatea va fi un bun prilej pentru elevii școlilor gimnaziale de a participa la o lecție de istorie altfel, diferită de cea din sala de clasă, în care să afle informații noi referitoare la drumul parcurs de România spre modernitate, de la unirea Principatelor din 1859 și până la Încoronarea din anul 1922.

În cadrul aceluiași eveniment va fi prezentată participanților expoziția „Încoronarea regilor repovestită pe înțelesul celor mari și celor mici”, în prezența curatorului acesteia, dr. Ioana Ursu, de la Muzeul Național al Unirii Alba Iulia. Expoziția va lua forma unei povești adresate atât celor mici, cât și celor mari, și va traduce evenimentele Încoronării regilor Ferdinand și Maria din anul 1922 într-un stil accesibil, care încearcă să păstreze atmosfera de sărbătoare a Încoronării și să redea spiritul festiv al momentului.

Expoziția „Încoronarea regilor repovestită pe înțelesul celor mari și celor mici” este organizată de Consiliul Județean Alba, Primăria Municipiului Sebeș, Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș și Muzeul Municipal „Ioan Raica” Sebeș și poate fi vizitată, gratuit, în grădina muzeului din Sebeș, în perioada 20 ianuarie-12 martie 2023. 

Redacția UrbeaMea

contact@urbeamea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm și

Back to top button