Din 1 Decembrie: Rădăcini și simboluri – arta tradiției românești, expoziție de ii și produse artizanale din lemn, la Muzeul Palatul Principilor Transilvaniei
Începând cu 1 Decembrie, Ziua Națională a României, la Muzeul Palatul Principilor Transilvaniei va fi disponibilă expoziția temporară Rădăcini și simboluri – arta tradiției românești, expresie a identității poporului român, păstrată și transmisă prin intermediul cusăturilor și a meșteșugurilor tradiționale.
Vizitatorii vor avea ocazia să admire zeci de exponate, ii femeiești din toate zonele etnografice ale României, cu motive rare, vechi, reproduse întocmai după cămăși păstrate în depozitele muzeelor de profil din țară și străinătate, prin grija, talentul și priceperea doamnelor din Asociația Arta Acului la Cluj.
Atmosfera expoziției va fi întregită de obiecte de artă și artizanat, puse la dispoziție de Octavia și Lucian Loiș, arhitecții artiști, „sculptori în timp”, din spatele brandului local ȘEZI. În cadrul conceptului prezentat în cadrul expoziției, respectiv Tradiții și rumeguș, piesele de rezistență sunt reprezentate de miniaturi ale mobilierului din casele tradiționale românești de altădată, alături de un spectaculos ceas de mână, în ediție limitată, primul Tissot dedicat României, la 100 de ani de la Marea Unire.
Vernisajul expoziției Rădăcini și simboluri – arta tradiției românești de la Muzeul Palatul Principilor Transilvanieiva avea loc duminică, la ora 10.00, când veți avea ocazia să-i și cunoașteți pe o parte dintre păstrătorii acestor tradiții.
Expoziția vă rămâne deschisă până la sfârșitul lunii decembrie și va putea fi vizitată zilnic, în intervalul orar 09.00-17.00, accesul fiind gratuit.