Sport

Echipa de minifotbal a României, calificare în finala Campionatului European din Bosnia

Echipa națională de minifotbal a României a obținut calificarea în finala Campionatului European, după ce a învins Kazahstanul la loviturile de departajare, după 1-1 (3-1 d. l. d.)în timpul regulamentar.

Tricolorii pregătiți de Virgil Bejenaru au revenit după ce au fost conduși cu 1-0 (Dias, min 17) și au restabilit egalitatea prin Ungur, în minutul 36.

Până la finalul jocului, „tricolorii” au fost cei mai prezenți în meci, iar în ultimele secvențe, aceștia au lovit și bara. La capătul celor 50 de minute regulamentare, totul avea să se îndrepte spre executarea loviturilor de departajare.

Marius Balogh a transformat cu siguranță primul penalty pentru România, la fel cum a făcut și Andrei Șumălan, dar și Vasile Pop. Cele trei goluri reușite de reprezentanții selecționatei noastre au fost suficiente, deoarece kazahii rataseră deja o dată.

În aceste condiții, tricolorii au accesat finala competiției europene și vor încerca să pună mâna pe încă un titlu de acest gen.

A fost o reeditare a ultimului act al Mondialului din 2023, când tricolorii s-au impus tot la loviturile de departajare, scor 12-11.

În finală, România va juca împotriva Serbiei, meci programat sâmbătă, de la ora 21:30.

.România a câștigat de șase ori Campionatul European de minifotbal (2010, 2011, 2012, 2013, 2014 și 2015) și a pierdut alte două finale (2018, 2022).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm și

Back to top button