ActualitateEvenimente

Listă evenimente în weekend-ul 1-3 iulie 2022 în Alba Iulia și împrejurimi

În acest weekend în Alba Iulia și prin apropiere te așteaptă câteva evenimente la care poți lua parte pentru a te relaxa. Ieșiri în natură, drumeții pe munte, rafting pe Arieș, escaladă și via-ferrata, ture cu bicicletele electrice, un festival al rozelor, lansări și prezentări de carte, vernisaj de expoziție de artă, degustare de vinuri și câteva petreceri în cluburi/terase sunt modurile prin care-ți poți petrece timpul liber vineri, sâmbătă și duminică.

Vineri, de la 18:00, Lansări și prezentări de carte ale scriitorului Matei Vișniec, eveniment organizat de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba la Muzeul Principia.

Matei Vișniec, unul dintre cei mai iubiți și apreciați poeți, prozatori și dramaturgi români ai momentului, vine la Alba Iulia unde va lansa și prezenta volumele: „Un secol de ceață”, „Povestea regelui supărat pe clovn”, „Extraterestrul care își dorea ca amintire o pijama”, „Capra, iedul cel mic și cumătra lupoaică”, „Omul de zăpadă care voia să întâlnească soarele”, „Teatru”, volumele I-IV, și „Poeme. O antologie”.

Vineri, de la 20:30, VIN la The Mood: ruta unor vinuri pitorești din Spania la The Mood.

Serile cu bun gust de la The Mood au ajuns la episodul cu numărul 6. De data aceasta, veți călători pe tărâmuri spaniole și veți descoperi ruta vinurilor pitorești de pe meleagurile Rioja, Ribera del Duero, Aragon și Calatayud. Ia parte la această degustare de vinuri spaniole & brânzeturi maturate, acompaniate de povești încântătoare perfecte pentru o seară de vară.

Vineri, de la 23:00, Ladies Night Party la Mira Summer. Te așteaptă o petrecere până la răsărit. Vino să te bucuri de un cocktail special, alcoolic sau non alcoolic și de atmosfera de vară toridă pe cele mai incitant ritmuri.

De sâmbătă, de la 09:00 până duminică la 15:00, Weekend la cascade, drumeție și socializare organizat de Între Cascade pe Valea Arieșului.

Ce faci în weekend? N-ai vrea să petreci 2 zile în natură cu drumeții ușoare pentru a admira frumusețile din zonă? Dacă da, atunci acest eveniment este rețeta perfectă pentru o relaxare activă.

Sâmbătă, de la 09:00 la 22:00, Ziua Rozelor organizată de Consiliul Județean Alba la Ciumbrud.

Povestea înmiresmată a rozelor se deapănă din nou, la sfârșit de Cireșar, în localitatea Ciumbrud. Organizatorii te așteaptă la Ciumbrud, la cel mai parfumat eveniment al anului.

Sâmbătă, de la 10:00 la 17:00, Cheile Râmetului, organizat de Backpackers Romania.

Vara nu e vară până nu vizitezi Cheile Râmețului. Începe luna iulie cu o tură de o zi într-o zonă în care frumusețea traseului se îmbină perfect cu tabloul arhaic al vestitelor sate risipite ale Apusenilor.

Sâmbătă, de la 10:00 la 18:00, Inițiere în escaladă la stâncă – Cheile Turzii organizată de TerraMont.

Vino la cățărat! Învață să te cațări în siguranță alături de instructori de escaladă autorizați cu experiență și foarte pasionați de cățărat. Sau hai să exersezi cățăratul în manșă și să-ți evaluezi cunoștințele.

Sâmbătă și duminică, de la 11:00 la 18:00, Via Ferrata în Cheile Turzii organizat de Transilvania Extreme Adventures.

Ia-ți gașca de prieteni și veniți să vă aventurați împreună la o tură de via-ferrata de neuitat.

Sâmbătă și duminică, de la 11:00 la 18:00, Rafting pe Arieș organizat de Transilvania Extreme Adventures la Centrul de Rafting Arieș.

Repezișuri, sărituri în apă de pe stânci, body rafting, oameni faini, multă adrenalină, distracție și râsete! Îți sună bine? Atunci weekendul acesta ești așteptat/ă la o tură de rafting cu echipa TXA!

Sâmbătă și duminică, de la 11:00 la 18:00, Tură cu Biciclete Electrice prin Apuseni organizată de Transilvania Extreme Adventures la Vidolm.

În weekendul acesta se anunță vreme faină și știți cum se petrece un astfel de weekend? Pe două roți. Traseul are o lungime de 50 km, iar parcurgerea acestuia durează aproximativ 4 ore.

Sâmbătă, de la 18:00, George Bodocan – Primitiv Urban la Hangar – F.
George Bodocan se întoarce în orașul natal cu vernisajul expoziției „Primitiv Urban” la Hangar-F.

Sâmbătă, de la 23:00, Saturday Dance Party la Mira Summer.

Seria petrecerilor în aer liber continuă la Mira Summer și sâmbătă seara. Dansează pe piesele favorite și bucură-te de cele mai răcoritoare băuturi.

Articol realizat cu ajutorul prietenului nostru urban, Marius Rusu.

Redacția UrbeaMea

contact@urbeamea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm și

Back to top button