Sah

Mihnea Costachi tot mai aproape de finala Grand Prix România 2022 de la Alba Iulia

Mihnea Costachi este cu un picior în finala Grand Prix România la şah care se va desfășura în perioada 5-7 decembrie la Alba Iulia

Tânărul maestru internațional legitimat la CSM Unirea Alba Iulia s-a aflat în grupul de 7 jucători care au ocupat locurile 1-7 în etapa a 3-a a circuitului Grand Prix România 2022 găzduită de Miercurea Ciuc.

După un început de turneu nu tocmai bun, în care a pierdut în runda a 2-a împotriva tânărului jucător maghiar Pasztor Balazs, Mihnea şi-a revenit treptat şi avea acumulate 5,5 puncte după 9 partide. În ultima rundă Mihnea a obținut o victorie spectaculoasă împotriva favoritului nr.2 al turneului, marele maestru internaţional Ori Kobo (Israel), reuşind astfel să intre în grupul de 7 jucători aflaţi la egalitate de puncte în fruntea clasamentului final alături de Martin Petrov (Bulgaria), David Gavrilescu (România), Mircea Pârligras (România), Ihor Samunenkov (Ucraina), Vladislav Nevednichy (România) şi Nitzan Steinberg (Israel). În secţiunea principală a turneului de la Miercurea Ciuc au participat 73 de jucători din 11 ţări, fondul de premiere fiind de 100.000 lei.

Rezultatul excelent de la Miercurea Ciuc i-a adus lui Mihnea 26 de puncte în circuitul Grand Prix România, în care după 3 etape desfăşurate albaiulianul se clasează pe locul 4 cu 49,5p, după David Gavrilescu 79,5p, Marius Manolache 75,5p şi Andrei Filip 52,5p, în spatele său aflându-se Alexandru David şi Szabo Gergely 47p, Vladislav Nevednichy 46p, Lucian Filip şi Andrei Istrăţescu 38p, Ioan Cosma 37,5p, Mircea Pârligras, Nicodim Stepanencu şi Vlad Jianu 36,5p, Lucian Miron 30,5p, Filip Magold şi Bogdan Deac 28p etc. În total au acumulat puncte 184 de jucători români, primii 12 dintre acesştia, alături de cea mai bine clasată senioară, cel mai bine clasat junior, cea mai bine clasată junioară şi un jucător invitat de Federaţia Română de Şah urmând să participe la finala circuitului care va fi găzduită de oraşul Marii Uniri. Cum în clasamentul circuitului contează cele mai bune 4 rezultate obţinute în cele 5 etape ale circuitului, Mihnea a luat o opţiune serioasă pentru calificare, având punctele obţinute în doar 2 etape. Ultimele 2 etape ale circuitului se vor desfăşura la Geoagiu Băi (şah classic) în perioada 15-22 octombrie şi Brăila (şah rapid) 5-6 noiembrie.

Redacția UrbeaMea

contact@urbeamea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm și

Back to top button