Lifestyle & Fashion

Modificarea obiceiurilor de dimineață pentru un start plin de energie

Iată cum să îți îmbunătățești stilul de viață cu ajutorul rutinei adecvate!

Nu toate persoanele care se trezesc devreme de dimineață au și un început de zi energic și plin de viață. Prima oră a dimineții poate fi destul de dificilă dacă nu te-ai odihnit foarte bine, ori dacă începi ziua cu obiceiuri care nu îți stimulează organismul în sens pozitiv. De multe ori, este greu să îți schimbi cu totul obiceiurile de dimineață, așa că poți începe cu pași mărunți, modificând eventual ordinea în care acționezi.

Te va ajuta mult în acest sens să îți scrii un program concret pe care să îl respecți zilnic. Până te obișnuiești cu un stil de viață ceva mai sănătos, este important să depui un efort conștient pentru a adopta în totalitate schimbările dorite.

Iată care sunt obiceiurile de dimineață ce pot fi modificate pentru a avea parte de un început de zi plin de energie:

Sportul

Fie că faci exerciții de flexibilitate sau alergi, sportul este un obicei sănătos și extrem de important care ar trebuie menținut în fiecare zi. De multe ori ai timp pentru o tură de alergare doar sear, după muncă și alte activități urgențe. Desigur, alergatul poate fi practicat cu cel puțin două ore înainte de culcare. Acesta este însă mult mai eficient dacă este practicat dimineața. Dacă alergi la prima oră, măcar de câteva ori pe săptămână, nivelul de energie și de bună dispoziție va crește considerabil. De asemenea, poți înlocui cu ușurință obiceiul de a verifica telefonul de dimineață cu câteva serii de exerciții care vor avea efect energizant puternic.

Micul dejun

Micul dejun este una din cele mai importante mese ale zilei, motiv pentru care nu este recomandat să o ratezi. După sportul de dimineață, pregătește-ți un mic dejun copios care să conțină o cantitate mare de proteine și fibre. Proteinele te vor ajuta să te simți energizat, iar senzația de foame nu va mai apărea înainte de ora prânzului. Dacă nu ești genul de persoană care mănâncă de dimineață, poți opta pentru un pachet de biscuiți sau pentru o felie de pâine prăjită. Important este să nu bei cafea pe stomacul gol. În caz contrar, te predispui gastritei, spre exemplu. O altă consecință negativă poate fi și faptul că nu te vei mai bucura de starea de bine și energia de dimineață în lipsa cafelei.

Utilizarea tehnologiei

Abia după ce te-ai ocupat de aceste lucruri te poți atinge și e telefon, tabletă sau laptop. Și aici există anumite aspecte de care poți ține cont. În primul rând, poți evita să folosești site-urile de socializare din prima secundă. Ideal ar fi să îți iei o tabletă Lenovo de pe Altex.ro și să îți descarci o aplicație de știri sau informații într-un domeniu de interes, cărți sau aplicații care să îți pună la lucru creativitatea. Dacă primul lucru pe care îl faci de dimineață este să derulezi conturile și mesajele primite peste noapte, tot restul zilei vei simții nevoia să faci același lucru pentru a crește nivelul de dopamină.

În concluzie, ordinea obiceiurilor pe care le ai de dimineață contează enorm în economia întregii zile. Dacă te ocupi haotic de acest ritual al dimineții, îi vei transmite organismului mesaje mixte și complicate la care nu va reacționa pozitiv. Lipsa de energie pe care o resimți frecvent este cauzată în mare măsură de aceste aspecte, iar reglementarea lor va schimba radical și ritmul în care îți trăiești fiecare zi.

NEETs pentru viitor

Redacția UrbeaMea

contact@urbeamea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm și

Back to top button