#NoHaiLaAlba

#NoHailaAlba7 -> Destine reunite în Cetatea Alba Iulia: Visconti

Născut în 1652, în zona Elveției de azi, inginerul de origini italiene de al cărui nume este legată și proiectarea Cetății Alba Carolina a lăsat în urma multe realizări pe teritoriul Transilvaniei.

alba-iulia-2-catalin-cadan

Printre acestea se numără hărți și gravuri ale Transilvaniei care sunt primele planuri ale multor orașe transilvănene. Având și un important rang militar Visconti a participat la toate campaniile împotriva turcilor organizate în perioada 1686-1699.

Giovanni Monrado Visconti a realizat mai multe fortificații și hărți atât pentru Serbia, Croația și Banat culminând cu proiectarea fortificației de la Alba Iulia. Nu a reușit să-și termine munca sa de la Alba Iulia pentru că a decedat în 1717 din cauza ciumei.

El a fost înmormântat în interiorul Catedralei Romano Catolice de la Alba Iulia.

Lucrarea sa de la Alba Iulia a fost continuată de către Iosif de Quadri, Konrad won Weiss și de către generalul  Bohn.

Lucrările cartografice al lui Visconti au avut o utilitate deosebită, atât din punct de vedere militar, cât și pentru uzul civil, fiind în Transilvania și primele hărți ale multor orașe de aici.

Ioana Cîmpean

Marketing specialist. Am decis să mă reîntorc în Alba pentru a crește în comunitatea mea și pentru a ajuta business-urile din această zonă să se promoveze și să se ridice la nivelul cetății nou restaurate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vă recomandăm și

Back to top button