Ştiri Urbane

Operatorul Regional APA CTTA SA ALBA apel către abonați: nu utilizați apa potabilă în scopuri agricole

În perioada de vară, consumul de apă potabilă distribuită prin sistemul public din aria deservită de companie în județul nostru este crescut, în particular în zona rurală.

Cea mai mare parte din acest consum crescut se datorează demarării activitătilor agricole si de grădinarit. Operatorul depune toate eforturile pentru a asigura furnizarea apei potabile tuturor consumatorilor, dar poate întâmpina dificultăți în asigurarea serviciului de alimentare cu apă potabilă în multe din localitățile în care operează, tocmai din acest motiv.

Tinand cont de aceste aspecte, adresam un apel insistent concetatenilor care deruleaza astfel de activitati agricole sa reduca la minim utilizarea apei potabile pentru scopuri agricole si de gradinarit, utilizand pe cat posibil apa din alte surse (fantani, puturi etc.). Daca utilizatorii nu fac eforturi de a reduce consumul de apa potabila pentru agricultura, exista posibilitatea ca cei aflati la capetele de retea sa fie privati de dreptul vital de a avea minimul de apa pentru spalat, baut si alte necesitati minime, sau o vor avea cu o turbiditate marita, datorita aceluiasi motiv.

Reamintim tuturor utilizatorilor ca legislatia in vigoare descurajeaza utilizarea apei potabile distribuita prin retelele publice in alte scopuri decat pentru satisfacerea nevoilor strict gospodaresti. Aceste prevederi sunt incluse în Ordinul nr.88/2007 al ANRSC pentru aprobarea Regulamentului-cadru al serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare, care la art. 229 precizează :  “….Utilizatorul este obligat: a) să respecte clauzele contractului de furnizare/prestare încheiat cu operatorul serviciului de alimentare cu apă şi/sau de canalizare; b) să asigure folosirea eficientă şi raţională a apei preluate din reţeaua de alimentare cu apă, prin încadrarea în normele de consum pe persoană, unitatea de produs sau puncte de folosinţă, conform debitelor prevăzute în standardele în vigoare; c) să utilizeze apa numai pentru folosinţele prevăzute în contractul de furnizare a serviciilor…..

Va multumim pentru intelegere si colaborare!

NEETs pentru viitor

Redacția UrbeaMea

contact@urbeamea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm și

Back to top button