Ştiri Urbane

Operatorul Regional APA CTTA SA ALBA apel către consumatori: nu utilizați apa potabilă în scopuri agricole!!!

Adresăm un apel insistent abonaților noștri să reducă la minim utilizarea apei potabile pentru scopuri agricole și de grădinărit, utilizând pe cât posibil apa din alte surse (fântâni, puțuri etc.)

Ne adresăm, în același timp, si autorităților locale, ca administratori ai spațiilor verzi publice, și îi rugăm să ne sprijine în corecta informare a locuitorilor cu privire la utilizarea apei potabile în alte scopuri decât cele pentru satisfacerea nevoilor strict gospodărești.
Operatorul depune toate eforturile pentru a asigura furnizarea apei potabile tuturor consumatorilor, dar poate întâmpina dificultăți în asigurarea serviciului de alimentare cu apă potabilă în multe din localitățile în care operează, tocmai din acest motiv.
Daca utilizatorii nu fac eforturi de a reduce consumul de apă potabilă pentru agricultură, există posibilitatea ca cei aflați la capetele de rețea să fie privați de dreptul vital de a avea minimul de apă pentru baut, spălat si alte necesități minime, sau o vor avea cu o turbiditate marita, datorita aceluiasi motiv.
Reamintim tuturor utilizatorilor ca legislatia in vigoare descurajeaza utilizarea apei potabile distribuita prin retelele publice in alte scopuri decat pentru satisfacerea nevoilor strict gospodaresti. Aceste prevederi sunt incluse în Ordinul nr.88/2007 al ANRSC pentru aprobarea Regulamentului-cadru al serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare (art. 229)
Utilizați rațional apa, nu o irosiți! Folosiți apa potabila cu măsură!
Va multumim pentru intelegere si colaborare!

Bogdan Păunescu

Îmi place tot ceea ce este legat de web şi ajut la dezvoltarea şi îmbunătăţirea lui prin tot ceea ce fac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm și

Back to top button