Lifestyle & Fashion

Te-ai gândit să îți produci propriile mezeluri? Află acum de ce ai nevoie pentru acest proces

Confecționarea sau producerea de bunuri sau alimente pentru uzul personal este o variantă preferată de mulți oameni. Unii nu sunt mulțumiți de calitatea produselor din comerț și decid să se ocupe ei înșiși de procurarea acestora. Majoritatea persoanelor care își construiesc propriile obiecte de prin jurul casei găsesc și plăcere în această activitate. Aceeași regulă se aplică și pentru cei care își cultivă propriile plante sau cresc animale. Dorința de a se bucura de calitate îi face pe oameni să devină proprii producători, indiferent de rezultatul dorit.

Gust, autenticitate, aromă și pasiune

Cu siguranță ești într-o căutare constantă a unor mezeluri cu un gust care să te dea pe spate. De asemenea, ești conștient de ceea ce conțin alimentele din comerț și nu ai vrea să le consumi în exces. Atunci care este soluția în această situație? Probabil te-ai mai gândit că o idee bună ar fi să îți produci pe cont propriu mezelurile. Spre deosebire de cele din comerț, mezelurile de casă conțin doar alimente și condimente naturale, fără chimicale și alte substanțe adăugate în proces. Dacă urmează să iei o decizie în acest sens, uite câteva aspecte pe care trebuie să le iei în calcul.

1.   Carne de calitate

Majoritatea mezelurilor pe care le vei face vor fi, cel mai probabil, din carne de porc. De aceea, un detaliu important este acela al folosirii unor porci crescuți în gospodărie. Dacă ai posibilitatea de a crește animale, atunci această etapă este asigurată. În cazul în care nu ai spațiul necesar sau locuiești la oraș, atunci trebuie să te asiguri că găsești carne de la producătorii locali. Gustul cărniii de la porcii crescuți natural nu se compară cu cel provenit de la animalele crescute în condiții de fermă.

2.   Mâncare pentru animale

Carnea de calitate provine de la animalele din gospodărie, dar acestea trebuie crescute și îngrijite. Înainte ca acestea să devină produse gustoase de care să te bucuri împreună cu familia, trebuie să te asiguri că vor primi mâncarea necesară. Alimentația corespunzătoare este importantă pentru a crește porci sau pui.  Pentru a asigura mâncarea animalelor din gospodărie va trebui să folosești o moară de cereale de pe atomico.ro. Cu ajutorul acestei unelte poți măcina cerealele pentru a obține hrana animalelor. Ba mai mult, aceasta poate fi folosită pentru a obține făină.

3.   Rețete

Odată obținută carnea de la surse sigure, poți începe să prepari mezelurile dorite. Fie că este vorba de salamuri sau cârnați, fie de șunculiță sau mușchiuleț, trebuie să respecți anumite rețete. Pentru fiecare mezel trebuie folosit un anumit tip de carne, iar aceasta trebuie tăiată și pregătită în diferite metode. Dacă îți dorești un rezultat final perfect, trebuie să respecți detaliile specifice fiecărei etape. De asemenea, este important să știi ce condimente trebuie folosite, dar și cea mai bună variantă pentru a conserva produsul. Aceste informații le poți obține de la cunoscători sau, bineînțeles, de pe internet.

Așadar, în producerea propriilor mezeluri cel mai important este să te asiguri că vei folosi carne de calitate pentru că un gust autentic depinde de acest factor.

Redacția UrbeaMea

contact@urbeamea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm și

Back to top button