Social

TeensUp – sprijin psihologic pentru adolescenți defavorizați din județul Alba

Asociația ”Centrul Iochebed” anunță lansarea proiectului „TeensUP”, proiect care își propune să ofere sprijin emoțional, activități de grup, socializare și pregătire pentru o tranziție reușită către viața adultă, destinat adolescenților din casele de tip familial, din județul Alba

Acestor categorii vulnerabile le va fi dedicată o echipă, coordonată de psihologi și psihoterapeuți acreditați, ce va oferi consiliere psihologică, psihoterapie și acces la informații specializate, prin activități experiențiale care să le permită adolescenților dezvoltarea deprinderilor de viață independentă.

Proiectul se va desfășura în perioada iunie-august 2022, pentru 50 de adolescenți din județul Alba. „TeensUP” este finanțat prin programul Start ONG, program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow.

Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociaţia Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educaţie, sănătate, mediu, social și cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanţare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale/ de inițiativă.

Cercetările în domeniu arată ca în cazul adolescenților aflați în situații de risc, nivelul de dezvoltare al abilităților psiho-sociale este scăzut, aspect cauzat, cel mai adesea, de limitarea accesului la diferite programe de dezvoltare, lipsa unui personal calificat, participarea scăzută a acestora la programe de dezvoltare emoțională. Aceste cauze duc la: gestionarea deficitară a emoțiilor, carențe educaționale, comportamente neadecvate, neadaptare în societate și pe piața muncii. Aici intervine rolul proiectului ”TeensUP”:

În cadrul proiectului se vor desfășura 30 de activități de dezvoltare a abilităților psiho-sociale, cu cei 50 de beneficiari ai caselor de tip familial, o expoziție umanitară cu produsele realizate de adolescenți în cadrul activităților și elaborarea unei broșuri cu tematică psiho-socială adresată specialiștilor din domeniul social. Ne bucurăm de colaborarea cu psihologii din cadrul Asociației PSIHO KIT și speram ca întregul proiect să fie un succes, de dragul adolescenților implicați.

Adina Drimbe, psihoterapeut și președinte a Asociației ”Centrul Iochebed”

Redacția UrbeaMea

contact@urbeamea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vă recomandăm și

Back to top button