Lifestyle & Fashion

TOP 3 modalitati prin care sa-ti descoperi atuurile si cum le poti folosi in avantajul tau 

Odata ce iti cunosti punctele forte, viata ta va deveni cu mult mai interesanta deoarece te vei focusa pe valorificarea acestora si astfel vei avea obtine succesul atat pe plan personal cat si profesional. Din moment ce esti constienta de abilitatile tale, de calitatile fizice, de potentialul tau vei avea incredere in fortele proprii si nu-ti va fi frica sa experimentezi. Insa cum iti dai seama care sunt acestea si prin ce poti tu sa te remarci astfel incat sa obtii succesul pe care ti-l doresti?

Ei bine, iata mai jos 3 modalitati prin care iti poti descoperi atuurile si cum le poti folosi in avantajul tau 

  1. Cere oamenilor in care ai incredere sa-ti zica care sunt atuurile tale

Alege 5 oameni pe care sa-i intrebi care sunt atuurile tale. Trimite-le cate un mesaj separat astfel incat sa nu stie unii de altii sau sa se poata consulta. Ulterior vezi care caracteristici sunt cel mai des mentionate, iar astfel posibil sa-ti constientizezi cel putin un atu. Intrebarile pe care le poti adresa sunt “Care crezi ca sunt atuurile mele?” “Cu ce dar crezi ca am fost inzestrata? “Care carierea crezi ca mi s-ar potrivi cel mai bine?”

  1. Identifica 3 situatii in viata in care ai avut succes 

Gandeste-te la situatiile de pe parcursul vietii in care ai reusit sa obtii ceea ce ti-ai propus, in care ai fost apreciata pentru activitatea ta si ia in consderare abilitatie pe care a trebuit sa le aplici. Poate a fost ziua in care ai fost acceptat pentru un internship pe baza abilitatilor tale de comunicare sau poate fi ziua in care ai participat la un concurs de moda. In aceasta situatie iti poti da seama ca ai anumite calitati fizice de care odata ce devii constienta le poti pune in valoare prin intermediul unei viitoare cariere. 

De exemplu, poti fi model de videochat. Daca aceasta idee iti surade, poti opta pentru angajare la studioul de videochat Rich Girls Studio unde cu siguranta iti vei pune in valoare atat calitatile fizice cat si abilitatile de comunicare, iar totodata vei putea descoperi si altele pe parcurs cu ajutorul training-ului specializat. 

  1. Evalueaza-ti cunostintele, trasaturile si experienta

Pentru a face acest lucru trebuie sa-ti raspunzi la cateva intrebari apoi cauta legaturi si puncte comune. Odata ce le-ai descoprit inseamna ca ai o idee despre care sunt punctele tale forte. Iata cateva intrebari: Ce fac cu placere? Ce rol joc in familia mea? Cu ce iti cer oamenii sa-i ajut? Ce tipuri de probleme iti place sa rezolvi? Ce cunostinte ai acumulat pana acum in planul carierei? Ce abilitati ai acumulat in viata personala? Ce sarcini suplimnetare ti-ai asumat doar pentru ca iti plac? Ce fel de lucruri faceai in copilarie? Ce calitati iubesti  la tine? Cand simti ca stralucesti?

In concluzie, daca vrei sa-ti descoperi atuurile pe care sa le folosesti ulterior in avantajul tau atunci trebuie mai intai sa ceri parerea oamenilor in care ai incredere. Ei vad lucrurile cu mult mai obiectiv si astfel iti poti face o idee de ansamblu. Totodata identifica situatiile in care ai avut succes si gandes-te la abilitatile care te-au condus acolo. Ulterior poti gasi acel job in care sa le reaplici si astfel sa le valorifici. Nu in cele din urma, evalueaza-ti cunostintele adresandu-ti anumite intrebari specifice, al caror raspunsuri vor reprezenta o caracterizare indirecta a ta. 

Redacția UrbeaMea

contact@urbeamea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vă recomandăm și

Back to top button