Turism și Ghidaj turistic

Top 3 temeri de a călători în străinătate pentru prima dată și cum le depășești

Cu toate că acum se poate călători în întreaga lume fără restricții, sunt destui români care fie nu au avut posibilitatea, fie nu au avut timp pentru vacanțe exotice. De asemenea, teama de a nu se descurca poate fi un motiv de a nu merge în concediu în afara României.

Dacă te regăsești în cel de-al treilea scenariu, să știi că nu ești singura persoana căreia îi este teamă să călătorească în străinătate. Mai jos, poți descoperi un top al temerilor pe care oamenii le au de a părăsi țara natală, precum și cum se pot pregăti cât mai bine pentru a le depăși.

Cum treci peste cele mai mari temeri de a călători în afara României

1. Teama legată de transportul până la destinație

Fără îndoială că una dintre cele mai mari temeri ale unei persoane este legată de transportul până în țara în care trebuie să ajungă. Astfel, îți poate fi frică să:

  • zbori cu avionul;
  • întârzii la aeroport și să ratezi zborul;
  • nu te descurci în aeroport.

Pentru prima nu există modalitate mai bună de a o depăși decât să îți faci curaj și să încerci. Poate chiar îți va plăcea să zbori. De asemenea, dacă pleci suficient de devreme de acasă nu vei avea cum să pierzi zborul și nici cum să nu te descurci în aeroport, mai ales că ai panouri indicatoare sau poți cere ajutorul personalului sau chiar al altor călători care merg în aceeași destinație.

2. Teama de accidente în vacanță

Multe persoane se cred ghinioniste sau pur și simplu vor să fie sigure că nu pleacă prea departe de România pentru a nu suferi anumite accidente și a ajunge la spital. Iar dacă acest lucru s-ar întâmpla, frica de costurile tratamentelor este cea mai mare.

 Cu toate că nu poți controla ce se întâmplă, acum ai soluții de rezervă precum asigurarea medicală pentru o călătorie relaxată de la Allianz-Țiriac Unit cu ajutorul căreia vei avea o plasă de siguranță în caz de accidente. Așadar, lasă teama la o parte și planifică o vacanță de neuitat.

3. Frica de a nu te înțelege cu localnicii din cauza barierelor lingvistice

O altă teamă legată de călătoriile în străinătate este teama de a nu vorbi limba țării respective. Însă acest lucru nu este necesar, mai ales dacă știi puțină engleză. Chiar și când nu o cunoști pe aceasta din urmă, există o mulțime de aplicații pe care le poți folosi pentru a te descurca la destinație pentru a traduce informațiile de care ai nevoie. Tot ce ai de făcut este să descarci una care ți se potrivește și să înveți să o utilizezi, ceea ce este ușor și rapid.

În concluzie, deși sunt și aspecte pe care nu le poți controla când vine vorba despre plecările în străinătate, tehnologia și soluțiile de rezervă, precum asigurările de călătorie, sunt două dintre cele mai bune motive de a depăși temerile și de a încerca experiențe noi. 

Redacția UrbeaMea

contact@urbeamea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm și

Back to top button