Evenimente

10 zile de culoare, inspirație și măiestrie, la Palatul Principilor Transilvaniei

Începând cu 22 aprilie, albaiulienii și turiștii sunt invitați la ateliere de încondeiat ouă de Paște

Albaiulienii și turiștii sunt invitați să descopere, timp de 10 zile, la Palatul Principilor Transilvaniei, o datină care se păstrează nealterată, în ciuda valurilor de schimbare care lovesc lumea modernă: încondeiatul ouălor de Paște.

Participanții la ateliere vor avea ocazia să descopere tehnica tradițională a încondeiatului cu ceară caldă de albine, folosind motive încărcate de semnificații: soarele, steaua, crucea, bradul, apa – simboluri ale vieții, renașterii, purității și nemuririi.

Mă bucur să le putem oferi albaiulienilor, dar și turiștilor, mici și mari, aceste ateliere care ne aduc mai aproape de tradițiile românești, acum, în preajma sărbătorilor pascale. Acestea vor fi nu doar un prilej de răgaz, de tihnă, de pregătire pentru Sărbătoarea Învierii, ci vor reprezenta și o ocazie de meditație profundă, o punte între om și divinitate, între trecut și prezent.

Gabriel Pleșa, primarul municipiului Alba Iulia

Meșteșugul încondeierii ouălor este o artă care își trage seva din rădăcinile profunde ale timpului, transmisă din generație în generație. Oul încondeiat este, de secole, un talisman, un purtător de binecuvântări și un simbol al continuității.

Atelierele sunt destinate persoanelor cu vârsta de peste 7 ani și se vor desfășura la Palatul Principilor Transilvaniei, între orele 10.00-15.00, în intervalele 22-27 aprilie și 29 aprilie – 2 mai, în serii de până la 24 persoane, din oră în oră.

Înscrierile se pot face la Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Alba Iulia, din strada Militari, nr. 4, la telefon 0371 337 148 sau pe e-mail: turism@apulum.ro.

Costul materialelor pentru derularea atelierului este de 10 lei/persoană, iar rezultatul muncii, oul încondeiat, poate fi luat acasă de către creatorul lui.

Redacția UrbeaMea

contact@urbeamea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm și

Back to top button