ActualitateSport

14 -15 iunie: Prima etapă a Campionatului Național de Super Rally, în Cetatea Alba Carolina

Alba Iulia va găzdui sâmbătă, 15 iunie, prima etapă a Campionatului Național de Super Rally (CNSR), eveniment desfășurat sub autoritatea Federației Române de Automobilism Sportiv (FRAS).

Este a doua oară când Alba Iulia găzduiește acest eveniment de amploare, care va avea loc în zona Cetății Alba Iulia, pe un traseu identic cu cel din 2023, cu o lungime de 4,40 km (două ture).

În total, au fost selectați 22 de piloți de top pentru a concura în runda inaugurală a sezonului 2024. Nu vor lipsi nume consecrate precum Costel Cășuneanu, Vali Porcișteanu, Radu Benea, Adrian Teslovan sau Danny Ungur, dar și tineri de perspectivă precum Nicolas Benea și Alexandra Teslovan.

Principalul absent al primei etape din Super Rally de la Alba Iulia, va fi campionul național de raliu – Mihai Leu care este internat în Spitalul Fundeni din București, din cauza unui stări de rău provocată de o afecțiune oncologică diagnosticată anterior.

Chiar dacă nu va putea fi prezent pe traseul de concurs cu superbul său Audi R8, din cauza unor probleme de sănătate, în urma cărora acum se recuperează, promotorul Mihai Leu a coordonat întreaga etapă și le-a transmis un mesaj piloților, dar și celor care vor fi prezenți de pe margine pentru a urmări spectacolul automobilistic.

Accesul publicului la evenimentul organizat în parteneriat cu Primăria Municipiului Alba Iulia va fi gratuit.

„Îmi pare nespus de rău că nu pot fi acolo alături de voi. Mi-aș fi dorit să concurez la Alba Iulia, e o cursă superbă. Sunt cu gândul și cu sufletul alături de noi. Vreau să le doresc tuturor din oraș numai bine, să se bucure de un spectacol frumos. Multă baftă piloților! Țin să mulțumesc și autorităților, domnului primar, domnului viceprimar pentru sprijinul pe care ni l-au oferit”, a transmis Mihai Leu, a cărui mașină de concurs, Audi R8 GT3 LMS, va fi putea fi admirată în zona parcului de service.

Sezonul 2024 din Campionatul Național de Super Rally powered by Superbet va programa un total de 4 etape. Pe lângă Alba Iulia, campionatul va mai ajunge la Timișoara (9-10 august), București (4-5 octombrie) și Mangalia (18-19 octombrie).

Programul Super Rally 2024, 14 – 15 iunie 2024, Alba Iulia :

Vineri, 14 iunie 2024

– 15:00: deschiderea parcului service (bulevardul 1 Decembrie 1918)

– ora 17:00 – 19:00: verificări administrative Dante Cafe; verificări tehnice inițiale (Parcul Service)

– ora 19:00: prezentarea oficială a echipajelor (Parcul Service)

Sâmbătă, 15 iunie 2024

– 08:00 – 08:30 reverificări administrative și tehnice (Parcul Service)

– 09:00 – 09:30: recunoașteri (două manșe complete)

– 10:00 – 13:45: antrenamente (patru manșe)

– 14:00 – 15:30: concurs (două manșe)

– 16:00 – festivitatea de premiere în Parcul Service

Eveniment oferit de Primăria Municipiului Alba Iulia și CSM Unirea Alba Iulia. Alți sponsori și parteneri: Agenția Națională pentru Sport, Federația Română de Automobilism Sportiv, ACS AMC Racing – AMC Curse, ACS Autosport Fair Play, Superbet, KIA România, Omniasig, Petra Pavaje, Popescu și Asociații, United Media, Hotel Transilvania, Kiss FM și Klausmusic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm și

Back to top button