SocialŞtiri UrbaneUrbea Mea

Acțiune derulată de DSP Alba, pentru creșterea gradului de conștientizare și a evaluării consumului de alcool

În doar 5 minute, poți să-ți evaluezi consumul personal de alcool!

Direcția de Sănătate Publică Alba, în parteneriat cu Consiliul Județean Alba, Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia, Dispensarul TBC Alba Iulia, Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud, Crucea Roșie Română Filiala Alba, rețeaua de asistență medicală comunitară, AUTO SOF Alba, organizează în perioada 17-23.06.2024 o acțiune locală în scopul creșterii gradului de conștientizare a problematicii consumului de alcool și evaluarea consumului personal de alcool, acțiune dedicată Săptămânii Naționale a Testării Consumului Personal de Alcool.

Săptămâna AUDIT este un eveniment național inițiat de Asociația ALIAT pentru Sănătate Mintală, alături de Ministerul Sănătătii și Institutul National de Sănătate Publică.

Invităm cetățenii județului Alba să-și evalueze nivelul consumului personal de alcool prin efectuarea testului AUDIT, care este un chestionar cu 10 întrebări ce poate fi completat online, accesând platforma de eveniment www.testareaudit.ro, codul QR care se găsește pe materialele promoționale la evaluatorii noștri sau adresându-vă direct centrelor de testare constituite la nivelul județului.

Acesta reprezintă un instrument științific de evaluare a consumului personal de alcool dezvoltat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și utilizat în peste 190 de țări.

Este cel mai de încredere instrument pentru diagnosticarea în fază timpurie a unui consum de alcool la risc.

La nivelul județului nostru s-au înființat 20 centre de testare, în premieră în acest an alăturându-se acțiunii noastre Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia și Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia va avea centrul de testare pe B-dul Revoluţiei 1989, nr. 23, în incinta Ambulatoriului de Specialitate, în intervalul orar 8-15.

Testarea se va efecuta și la nivelul secțiilor spitalului.

Spitalul Pneumoftiziologie Aiud, va avea centrul de testare în incinta spitalului, str. Ecaterina Varga, nr.6, orele 8-15.

Administrarea chestionarului AUDIT și a intervențiilor scurte pentru reducerea consumului problematic de alcool în comunități prin intermediul asistenților medicali comunitari din următoarele comunități care s-au înregistrat ca și centre de testare în platforma evenimentului: Berghin, Meteș, Sântimbru, Hopârta, Râmeț, Ciugud, Arieșeni, Câmpeni, Zlatna, Avram Iancu, Bucium, Scărișoara, Vidra, Pianu, Șugag, Săliștea, Cut, Spring, Cergău, Cetatea de Baltă, Șona.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm și

Back to top button