Social

18 octombrie: Ziua Europeană de luptă împotriva traficului de persoane. Întâlnire între autorităţile publice locale, la Alba Iulia

18-oct-zi-antitrafic-persoaneÎn perioada 17-23 octombrie, Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane (ANITP) implementează campania naţională Săptămâna prevenirii traficului de persoane, sub sloganul „Traficul de persoane poate fi prevenit!”. Campania se desfăşoară pentru al cincilea an consecutiv, fiind dedicată marcării Zilei Europene de luptă împotriva traficului de persoane – 18 octombrie.

Campania de prevenire este realizată în conformitate cu prevederile Planului Naţional de Acţiune 2015-2016 pentru implementarea Strategiei Naţionale împotriva Traficului de Persoane pentru perioada 2012-2016 şi urmăreşte sensibilizarea opiniei publice cu privire la fenomenul traficului de persoane în contextul marcării zilei de 18 octombrie – Ziua Europeană de luptă împotriva traficului de persoane şi creşterea gradului de informare a categoriilor vulnerabile cu privire la riscurile asociate traficului de persoane.

La nivelul Centrului Regional Alba Iulia din cadrul Agenţiei Naţionale împotriva Traficului de Persoane vor fi desfăşurate activităţi de informare a tinerilor pentru adoptarea unei conduite preventive, dar şi a riscurilor şi implicaţiilor traficului de persoane şi va fi vizionat un film pe tema traficului de persoane.

Activităţile de prevenire sunt realizate în colaborare cu partenerii instituţionali Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara, Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Hunedoara, Universitatea 1 Decembrie 1918 Alba Iulia şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Sibiu.

Marţi, 18 octombrie, la sediul Instituţiei Prefectului judeţul Alba, Centrul Regional Alba Iulia va organiza o masă rotundă, unde vor participa reprezentanţi ai autorităţilor publice locale şi ai organizaţiilor neguvernamentale, instituţii implicate în prevenirea, combaterea şi asistenţa victimelor traficului de persoane din judeţele Alba, Sibiu şi Hunedoara.

În anul 2007, ca urmare a recomandării Parlamentului European, precum şi a propunerii înaintate de către Comisia Europeană, data de 18 octombrie a fost desemnată „Zi Europeană de luptă împotriva traficului de fiinţe umane”.

Acest demers a fost considerat un pas important întreprins de către Comisia Europeană în contextul asumării, pe termen lung, a angajamentului de a preveni şi combate traficul de fiinţe umane.

În contextul marcării Zilei Europene de luptă împotriva traficului de persoane, Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane a organizat, independent sau în colaborare cu partenerii săi guvernamentali şi neguvernamentali, numeroase campanii şi activităţi de prevenire la nivel naţional.

Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane este Coordonator Naţional al aplicării politicilor în domeniul luptei împotriva traficului de persoane având rolul de a desfăşura activităţi de prevenire şi monitorizare a acestui fenomen infracţional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm și

Back to top button