Evenimente

22 aprilie 2024: „ZIUA PLANETEI PĂMÂNT” sărbătorită de copiii din Sebeș

„Ziua Pământului”, sărbătorită în fiecare an pe 22 aprilie, este un moment dedicat recunoașterii și aprecierii planetei noastre, dar și un prilej de a sensibiliza publicul cu privire la importanța protecției mediului înconjurător. Această zi ne reamintește de responsabilitatea colectivă de a promova armonia cu natura și de a susține un mediu sănătos pentru generațiile viitoare.

În acest sens, Primăria Municipiului Sebeș și Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș organizează o serie de activități în parteneriat cu instituțiile școlare, grădinițe și școli, pe parcursul întregii săptămâni, denumită „Săptămâna verde”.

Astăzi, Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș a fost gazda unui eveniment special dedicat celebrării „Zilei Planetei Pământ”. Sala de conferințe a fost transformată într-un adevărat atelier al naturii, un loc plin de culoare și creativitate, cu mese împodobite cu ghivece de lut și plante, pregătite pentru a fi transformate în adevărate capodopere.

Evenimentul a debutat cu o sesiune de informare despre importanța zilei de 22 aprilie, sensibilizând participanții asupra unor aspecte privind biodiversitatea, protecția mediului și reducerea poluării. Împreună cu primarul orașului, Dorin Nistor, care a fost prezent pentru a împărtăși cu cei mici importanța protejării mediului înconjurător, copiii au descoperit secretele fascinante ale Pământului și au înțeles cât de important este să-l păstrăm într-o stare sănătoasă și echilibrată. Sub privirile pline de entuziasm ale elevilor de la Școala Gimnazială Nr. 2 Sebeș,  tinerii talentați de la Școala de Muzică „DoReMi” (proiect susținut de Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș, coordonatori prof. Alexandra și Adrian Pamfilie) au creat o atmosferă plină de energie pozitivă și bună-dispoziție. Cu toții s-au reunit într-un atelier de creație, unde copiii au avut oportunitatea să-și pună imaginația la lucru și să picteze ghivece, transformându-le în opere de artă, pline de culori vibrante și motive inspirate din natură. Îndrumați de doamnele învățătoare, micuții artiști și-au exprimat creativitatea într-un mod unic și personal, transformând obiectele simple în adevărate bijuterii ale naturii.

Prin implicarea activă a tuturor participanților și explorarea creativă a temei „Ziua Pământului”, evenimentul a devenit o ocazie de învățare și un moment de conștientizare a responsabilității noastre față de mediul înconjurător și de necesitatea protejării acestuia pentru generațiile viitoare.

Cu inimile pline de bucurie, copiii au plecat acasă cu ghivecele lor personalizate cu plante și cu surprize dulci, dar și cu promisiunea de a continua să îngrijească planeta Pământ în fiecare zi.

Peste 1450 de elevi care învață în clasele 0-IV la școlile din Sebeș au primit astăzi ghivece și plante din partea municipalității, pentru a susține activitățile educative din „Săptămâna verde”.

Redacția UrbeaMea

contact@urbeamea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm și

Back to top button