Cinema, Filme și seriale

25 noiembrie, la Sebeș: regizorul Tudor Giurgiu se întâlnește cu publicul la filmul LIBERTATE

Sâmbătă, 25 noiembrie, de la ora 18:30, regizorul Tudor Giurgiu vine la Centrul Cultural „Lucian Blaga” din Sebeș pentru o proiecție specială a peliculei LIBERTATE, unul dintre cele mai așteptate și discutate filme românești ale anului. Acesta va participa la o sesiune de întrebări și răspunsuri după proiecție. 

Biletele sunt disponibile online, dar și la Centrul Cultural „Lucian Blaga” – https://eventbook.ro/film/bilete-libertate-sebes 

LIBERTATE spune o poveste mai puțin cunoscută. În Sibiu, în haosul lunii decembrie 1989, mai mulți bărbați – securiști, militari, civili – au fost ținuți ostatici într-o piscină dezafectată și acuzați că sunt teroriști. Din distribuția filmului fac parte unii dintre cei mai îndrăgiți actori ai momentului – Iulian Postelnicu, Mirela Oprișor, Alex Bogdan, Alexandru Papadopol, Alex Calangiu, Andreea Grămoșteanu, Cuzin Toma, Leonid Doni, Andi Vasluianu, Ștefan Iancu sau Ionuț Caras. 

Revoluţia din 1989 e, probabil, cel mai mare eveniment neconsumat pe deplin în societatea noastră din ultimul secol, printre altele și pentru că urmările ei n-au satisfăcut cu nimic așteptările. De aceea, cu Libertate îmi doresc sa redau cu acurateţe haosul si confuzia totală din rândul oamenilor simpli. Pentru că adevărul a fost ascuns cu bună știinţă și mușamalizarea a fost cultivată la rang de artă. Sper ca filmul să fie văzut în cinematografe de cât mai mulți tineri născuți după 1989, cred că vor fi surprinși – și de acțiune și de faptul că lucrurile de pe ecran chiar s-au întâmplat în România nu cu mult timp în urmă.

Tudor Giurgiu, regizorul filmului

Filmul a câștigat anul acesta Premiul pentru Cel mai Popular Film Românesc laTIFF, Premiul CICAE la Sarajevo, Premiul Juriului Ecumenic la Cinefest Miskolcși Premiul pentru cele mai bune costume și decoruri (semnate de Viorica Petrovici, respectiv de Vali Ighigheanu) la Waterloo Historical Film Festival.   

LIBERTATE este o co-producție România-Ungaria, produs de Libra Films și Mythberg Films și distribuit în România de Transilvania Film. Pentru distribuția internațională, filmul a fost achiziționat de compania londoneză Reason8.

Sponsorii campaniei de promovare a filmului Libertate sunt Vodafone România, Banca Transilvania, Groupama, Conceptul Lab by Theo Nissim, Iulius Group, Aqua Carpatica.

Parteneri media: Rock FM, KISS FM, Magic FM

NEETs pentru viitor

Bogdan Păunescu

Îmi place tot ceea ce este legat de web şi ajut la dezvoltarea şi îmbunătăţirea lui prin tot ceea ce fac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm și

Back to top button