Lifestyle & Fashion

A început școala! Află ACUM ce trebuie să aibă copilul tău în ghiozdan!

Cu puțin timp în urmă copiii și părinții lor s-au regăsit în fața unui nou început. odată cu pășirea în primele zile de școală. Vacanța a luat sfârșit, iar copiii se întorc la sarcinile și responsabilitățile lor, la activitățile școlare care îi va modela în viitori cetățeni activi ai societății. Pentru ca elevii să se bucure de o educație completă și de o dezvoltare armonioasă aceștia trebuie să beneficieze de o cooperare între ei, părinți și cadrele didactice. Cu toții participă la procesul educațional, iar cooperarea este necesară pentru asigurarea succesului.

Asigură-i copilului tău cele necesare!

Este normal să îți dorești pentru copilul tău tot ce este mai bun și să vrei să îi satisfaci toate poftele și dorințele. Însă, pentru o dezvoltare corespunzătoare, trebuie să te asiguri că pe lângă o educație de calitate, copilul tău va avea și o alimentație corectă, care să îi ofere energia necesară pentru a-și îndeplini toate responsabilitățile de elev, pentru a se simți bine și a fi bucuros. Alimentația este o componentă importantă în creșterea copilului care, dacă este ignorată, poate duce la formarea unor obiceiuri alimentare nocive pentru sănătatea fiului sau fiicei tale. La școală acesta nu va putea fi atent la ceea ce mănâncă și va dori, bineînțeles, să aleagă mâncărurile și băuturile care conțin în exces zahăr și care nu îi aduc niciun beneficiu real. De aceea, este esențial să îi pregătești ghiozdanul cu tot ceea ce are nevoie, de la cărți și caiete până la alimente.

  1. Mâncare

Mâncarea este sursa de energie pentru noi oamenii, iar copiii au nevoie de alimente bogate în vitamine și minerale, dar și de un aport corespunzător de macronutrienți pentru a putea fi atenți la ore, dar și pentru a se putea distra cu colegii în timpul pauzelor. Indicat ar fi să îi pregătești o mâncare ușoară, dar totuși sățioasă pe care să o poată ține în ghiozdan până când I se face foame. De asemenea, câteva fructe, de exemplu, un măr, o banană, o portocală îi pot potoli pofta de dulce printr-o alternativă mult mai sănătoasă și mai avantajoasă pentru fizicul și psihicul său.

  1.  Apă

Copiii pot fi atrași de băuturile colorate, de faptul că îi văd pe ceilalți că beau sucuri sau de gustul acestora.Sucurile, chiar dacă sunt foarte atrăgătoare, acestea reprezintă un pericol pentru sănătatea copilului tău, dacă sunt consumate în exces. Îi poți pune, în schimb, la el o sticlă de apă care să îi ajungă pe durata programului de la școală. De asemenea, îi poți explica cât de importantă este hidratarea și de ce este important ca principala sursă să fie apa, iar sucurile să fie consumate ocazional. Pentru a avea întotdeauna la îndemână cele necesare, te poți baza pe gama de apă plată de la Auchan. Duminica poți merge la cumpărături împreună cu copilul tău și îl poți lăsa să își aleagă apa pe care și-o dorește, în funcție de sticlă și cantitate. Astfel, oferindu-I libertate de a alege singur, se va simți fericit și, totodată, responsabil pentru alegerea făcută și se va rezuma la apa pe care și-a ales-o. Poți cumpăra mai multe deodată pentru a le avea pregătite acasă pentru următoarea zi de școală.

Prin urmare, pentru o dezvoltare armonioasă și completă a copilului tău, trebuie să îi oferi acestuia, pe lângă o educație de calitate, și o alimentație corespunzătoare.

Redacția UrbeaMea

contact@urbeamea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm și

Back to top button