Tehnologie

Câte case, atâtea televizoare. Hai cu tehnologia de vârf!

Tehnologia și caracteristicile unuia dintre cele mai folosite obiecte în ziua de astăzi – televizorul – au evoluat mult într-un timp foarte scurt de la data lansării acestei invenții fără de care, mulți nici nu și-ar închipui viața. Televizoarele sunt din ce în ce mai subțiri, mai ușoare și mai eficiente energetic decât oricând. Rezoluțiile HD și 4K, ce oferă o experiență de vizionare mai bună, au devenit un standard, iar multe televizoare sunt echipate cu funcții inteligente care îți permit să te conectezi la internet.

Ala-bala-porto-cala! Greu când ai atâtea variante

Atunci când cumperi un televizor nou, este important să te interesezi cu privire la tipurile de tehnologii disponibile și modul în care acestea îți pot influența experiența de vizionare. Iată o trecere în revistă a celor mai comune tehnologii TV și a caracteristicilor acestora:

  • LCD/LED: Televizoarele LCD (afișaj cu cristale lichide) și LED (diode emițătoare de lumină) sunt cele mai comune tipuri de televizoare de pe piață. Televizoarele LED-uri folosesc, de obicei, mai puțină energie decât cele LCD.
  • OLED: Televizoarele OLED (diode organice emițătoare de lumină) utilizează așa numiții “pixeli auto emisivi”, care nu necesită iluminare de fundal, ceea ce face ca televizorul să fie mai subțire și mai ușor. OLED-urile oferă o calitate mai bună a imaginii, unde negrul este mai profund, iar culorile mai vibrante.
  • QLED: Televizoarele QLED (diode emițătoare de lumină cu puncte cuantice) utilizează puncte cuantice, adică niște cristale minuscule ce emit lumină atunci când sunt activate de curentul electric, astfel calitatea imaginii este chiar mai bună decât la cele OLED.
  • 4K/UHD: Televizoarele 4K (unde K vine de la kilo) și UHD (ultra-high definition) oferă cea mai înaltă rezoluție disponibilă. Televizoarele 4K au o rezoluție de 3840 x 2160 pixeli, pe când cele UHD au o rezoluție de 4096 x 2160 pixeli. Acest lucru se traduce printr-o imagine mai clară și mai detaliată.
  • HDR: Televizoarele HDR (high dynamic range) oferă o imagine și mai realistă prin extinderea gamei de culori și a contrastului. Televizoarele dotate cu HDR, pot afișa o gamă mai largă de culori și lumini mai vii decât televizoarele standard.
  • Smart TV: Televizoarele inteligente (Smart), reprezintă cea mai căutată tendință în tehnologia TV. Acestea încorporează din fabrică aplicații și funcții care îți permit să faci mai mult decât să te uiți la televizor. Ce poți să faci cu un Smart TV? Păi, în primul rând ai posibilitatea de a naviga pe internet, poți viziona ori transmite muzică și filme sau poți juca jocurile preferate.
  • TV 3D: Televizorul 3D este cea mai recentă inovație în materie TV. Televizoarele 3D folosesc niște ochelari speciali pentru a crea iluzia de profunzime, oferindu-ți o experiență de vizionare captivantă.

În cazul în care cele prezentate mai sus ți-au făcut o idee cu privire la tehnologia cea mai apropiată de gusturile și nevoile tale, pregătește-te să primești mai mult. Altex.ro vine în întâmpinarea ta cu o gamă variată de televizoare Samsung cu diverse tehnologii, care îți vor așterne la picioare cele mai recente inovații de care nici măcar nu știai că ai nevoie. Printre ele se numără: Samsung Smart View, Samsung Active Voice, Samsung Crystal Processor 4K, Samsung HDR 1000 sau telecomanda Samsung One Remote.

Indiferent de tehnologia pe care vei alege să o folosești, de un lucru poți fi sigur: experiența ca telespectator va fi una incredibilă. Fiecare tehnologie descrisă mai sus, a fost special create pentru tine, omul din fața televizorului, pentru că, după o zi de muncă, nimic nu se poate compara cu relaxarea pe care o simți când să te uiți la un film bun, stând în locul tău preferat din casă și delectându-te cu imagini ce par să iasă din ecran, pentru a-ți oferi rolul principal.

NEETs pentru viitor

Redacția UrbeaMea

contact@urbeamea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm și

Back to top button