Social

„ABC-ul Voluntariatului”, proiect implementat de Asociația GISAS Sebeș

Proiectul „ABC-ul voluntariatului”, implementat de Asociația GISAS Sebeș și finanțat de Direcția Județeană pentru Tineret și Sport Alba, care s-a desfășurat în perioada 1-31 octombrie 2019, a avut ca scop creșterea gradului de implicare a tinerilor în viața comunității școlare, în vederea consolidării identității locale și  a valorilor fundamentale: civism, toleranță, conviețuire.

Obiectivele proiectului au fost: promovarea voluntariatului ca mijloc de integrare socială pentru un număr de 30 de tineri, pe o perioadă de 1 lună; identificarea nevoilor comunității școlare prin prezentarea a cel puțin 10 proiecte de voluntariat cu aplicabilitate pentru o perioadă de 8 luni.

Grupul țintă a fost format din 30 de elevi, membri ai consiliului elevilor din cadrul Colegiului Național „Inochentie Micu Clain” din Blaj, cu vârste cuprinse între 14 și 18 de ani, beneficiari direcți. Beneficiarii indirecți ai proiectului au fost toți elevii de gimnaziu și liceu ai colegiului, unde s-a desfășurat diseminarea proiectului și s-au desfășurat activități ce au asigurat sustenabilitatea proiectului, comunitatea și autoritațile locale, care prin proiectele propuse de elevi vor avea propuneri de activități de voluntariat pentru tineri.

Activitățile proiectului au fost: pregătirea proiectului, selecția grupului țintă; workshop: „ABC-ul voluntariatului”-derulat după orele de curs în 2 zile; realizarea proiectelor de voluntariat; prezentarea proiectelor; evaluarea și mediatizarea proiectului.

Rezultatele așteptate ale proiectului sunt: utilizatea tinerilor ca resurse ale comunității și creșterea gradului de implicare în acțiunile de voluntariat locale; valorificarea ideilor propuse de tinerii din grupul țintă. Pe termen lung, proiectul atrage atenția asupra importanței voluntaritului în general, sprijinul acordat persoanelor cu nevoi speciale, precum și posibilitățile integrării sociale a acestora în particular.

Echipa de proiect a fost formată din cadre didactice ale colegiului partener, care sunt și membri ai Asociației GISAS Sebeș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm și

Back to top button