Social

Acțiunile de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară continuă în Județul Alba

Inspectoratul de Poliție Județean Alba a continuat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

În ultimele 24 de ore, au fost verificate 726 de persoane aflate în carantină, 1.498 aflate în izolare și au fost organizate 12  acțiuni punctuale în cadrul cărora au fost verificate 492 de persoane. Alte 43 de persoane au fost verificate în cadrul altor activități în contextul pandemiei.

Au fost controlate 16 societăți comerciale/ persoane fizice autorizate, 162 de terase, restaurante, fastfood-uri, iar reprezentanții acestora au fost informați în legătură cu regulile pe care trebuie să le respecte,  în contextul pandemic actual.

Au fost verificate 61 de mijloace de transport persoane,  din care 19 mijloace de transport în comun.

Echipele de control au depistat și sancționat 66 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală și 7 care nu au respectat restricțiile de deplasare. 13 sancțiuni contravenționale au fost aplicate persoanelor care participau la activități în spațiul public/privat/ închis pentru care au fost instituite interdicții.

La acțiunile punctuale desfășurate în ultimele 24 de ore au participat 64 de  polițiști, care au fost sprijiniți de jandarmi, polițiști locali și lucrători din alte instituții cu atribuții în domeniul verificări modului de respectare a normelor de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

De exemplu, cu ocazia unei acțiuni cu efective suplimentare, care a avut loc pe raza municipiului Blaj au fost legitimate 126 de persoane și verificate 75 de autovehicule.  

Au fost aplicate 85 de sancțiuni contravenționale, din care 32 la Legea 55/2020, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

În contextul epidemiologic actual, reamintim câteva dintre restricțiile care trebuie respectate:  

  • este obligatorie purtării măștii de protecție, în toate spațiile publice închise și deschise, precum și la locul de muncă și în mijloacele de transport în comun.

– este interzisă desfășurarea activității operatorilor economici care activează în domeniul comerțului/prestărilor de servicii în spații închise și/sau deschise, în intervalul orar 21,00-05,00;

– activitatea restaurantelor, cafenelelor, etc, în interiorul clădirilor și la terase este permisă până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, în intervalul orar 05,00-21,00; accesul este permis doar persoanelor vaccinate sau trecute prin boală, în baza certificatului verde Covid.

  • este interzisă activitatea cluburi și discoteci precum și organizarea și desfășurarea evenimentelor private (nunți, botezuri, mese festive etc.), a concertelor și spectacolelor;
  • este interzisă participarea spectatorilor la competițiile sportiv;
  • accesul la toate activitățile și evenimentele este permisă doar persoanelor vaccinate sau trecute prin boală;
  • accesul vizitatorilor în toate instituțiile publice centrale și locale, operatorilor economici, care funcționează în clădiri de birouri private, este permis doar persoanelor care fac dovada vaccinării, trecerii prin boală în ultimele 180 de zile sau testării;

– este interzisă circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 22,00-05,00, cu anumite excepții;

Bogdan Păunescu

Îmi place tot ceea ce este legat de web şi ajut la dezvoltarea şi îmbunătăţirea lui prin tot ceea ce fac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm și

Back to top button