Economic

ADR Centru lanseaza primul dintre apelurile de proiecte destinate revitalizarii turismului regional, finantate prin Programul ”Regiunea Centru” 2021-2027

ADR Centru lanseaza apelul de proiecte de tip competitiv cu termen limita de depunere, pentru valorificarea durabila in scop turistic a patrimoniului natural si a resurselor balneare din mediul rural din Regiunea Centru – judetele Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures si Sibiu – prin Programul ”Regiunea Centru”. Este vorba despre o alocare de peste 6,2 milioane euro, sume nerambursabile, pentru Interventia 7.1.2 – Protejarea si valorificarea in scop turistic a patrimoniului natural si a resurselor balneare.

In calitatea sa de Autoritate de Management pentru Programul ”Regiunea Centru” (PR Centru 2021-2027), Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru lanseaza apelul de proiecte de tip competitiv cu termen limita de depunere, pentru valorificarea durabila in scop turistic a patrimoniului natural si a resurselor balneare din mediul rural din Regiunea Centru, din judetele Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures si Sibiu. Este vorba despre o alocare de peste 6,2 milioane euro, sume nerambursabile, pentru Interventia 7.1.2 – Protejarea si valorificarea in scop turistic a patrimoniului natural si a resurselor balneare, din cadrul Actiunii 7.1 – Dezvoltarea durabila a comunitatilor rurale prin punerea in valoare a potentialului lor turistic natural si cultural, care este inclusa in Prioritatea de Investitii 7 – ”O Regiune cu turism sustenabil” din Programul ”Regiunea Centru”.

Turismul balnear incepe sa fie reconsiderat si revalorizat in ultimii ani, acesta putand redeveni in perioada urmatoare una din formele preferate de turism, inclusiv pentru piata externa. Romania detine numeroase izvoare de apa minerale, multe dintre acestea fiind localizate in Regiunea Centru, iar acestea au importante calitati terapeutice, fiind bogate in saruri minerale. Proprietatile deosebite si valoarea terapeutica a izvoarelor au fost demult remarcate, dar dezvoltarea statiunilor balneare sau balneoclimaterice este inegala. Avem resurse importante in toate judetele si, cu toate ca in ultimii ani s-au derulat mai multe proiecte vizand reabilitarea si modernizarea statiunilor din Regiunea Centru, al caror impact pozitiv este deja vizibil, aceasta ramura a turismului regional are inca nevoie de sustinere si va beneficia de suport financiar si in perioada 2021-2027, prin Programul ”Regiunea Centru”. Prin proiectele care vor fi implementate in cadrul acestui apel ne asteptam la cresterea numarului de vizitatori ai siturilor turistice sprijinite cu aproximativ 30%.

Simion Cretu, director general ADR Centru

Redacția UrbeaMea

contact@urbeamea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm și

Back to top button