Social

Apa CTTA Alba a semnat un nou contract de lucrări prin care se va rezolva problema alimentării cu apă în Apuseni

La sediul Operatorului regional din Alba Iulia, in 22.01.2020,  APA CTTA SA ALBA a semnat cu OCSA CONSTRUCȚII ȘI INFRASTRUCTURĂ S.R.L., contractul de lucrari AB3-CL3 – Extindere și reabilitare aducțiuni SZA Apuseni, din cadrul proiectului major „Reabilitarea si extinderea sistemelor de apă și apă uzată în județul Alba, 2014-2020″,în valoare de 114.079.588 euro, cofinanțat din Fondul de Coeziune in cadrul Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), 2014-2020.

Directorul general al societății Bardan Cornel-Ștefan, împreună cu dl Rafael Casado Ortiz, în calitate de reprezentant al constructorului, au semnat contractul în valoare 73.794.644,04 lei, fără TVA, cu o durată de execuție de 35 luni de la data ordinului de începere, plus 36 luni perioada de notificare a defectelor.         

La semnarea contractului au luat parte președintele Consiliului Județean Alba dl Ion Dumitrel și primarul orașului Abrud Simina Nicolae, ca beneficiari ai acestor investiții.

Activitățile vizează implementarea corespunzătoare a contractului de lucrări conform cerințelor Caietului de Sarcini, astfel:

– lucrări de realizare de conducte noi de aducțiune a apei, în lungime totală de cca. 40,8 km, împreună cu căminele tehnologice și alte construcții aferente, astfel:

                   CL3.1 Reabilitare Aductiune STAP Mihoiesti – Garde 13 km

                   CL3.2 Extindere Aductiune Garde – Baia de Aries 16,7 km

                   CL3.3 Reabilitare Aductiune Campeni – Abrud 11,1 km

– realizarea de conducte pentru conectarea localităților și consumatorilor deserviți în prezent la conducta de aducțiune reabilitată, cu o lungime totala de aprox. 5,5 km, împreună cu branșamente, cămine de apometre și hidranți, astfel: CL3.1 – 3 km, CL3.2 – 1,3 km, CL3.3 – 1,2 km

– realizarea de Gospodarii de apă noi pentru deservirea localităților adiacente aducțiunii la Mănăstire, Lupșa, Muncel, modernizare Gospodărie de apă Baia de Arieș, reabilitare Stație Repompare Gura Roșiei;

– lucrări speciale de subtraversări căi de comunicație și cursuri de apă, și de supratraversări cursuri de apă;

„Este contractul pe care așteptăm să îl atribuim încă de la semnarea Contractului de finanțare, nu datorită valorii mari ci datorită faptului că ne dorim de mult timp să rezolvăm problema alimentării cu apă a orașului Abrud. Este o lucrare greu de realizat, complexă, dar noi credem că merită tot efortul”, a spus directorul general al societății Cornel Ștefan Bardan.        

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vă recomandăm și

Back to top button