Evenimente

Asociația ”Centrul Iochebed” anunță o expoziție în scop caritabil ”Vernisaj și Art Terapie”

”Vernisaj și Art Terapie” va avea loc la data de 30 iulie, ora 17:00 în locația Framm’s. Expoziția rămâne deschisă în perioada 30 iulie-20 august

La originea acestui vernisaj stă o poveste despre călătoria ce duce spre interiorul adolescenților. O lume a emoțiilor colorate care a fost explorată pas cu pas pe baza acestor tablouri  instantanee ale sufletului, pe care vrem să le împărtășim cu dumneavoastră.

Această expoziție face parte din proiectul „TeensUP”, proiect care oferă sprijin emoțional, activități de grup, socializare și pregătire pentru o tranziție reușită către viața adultă, destinat adolescenților din casele de tip familial, din județul Alba. Acestor categorii vulnerabile le este dedicată o echipă, coordonată de psihologi și psihoterapeuți acreditați, ce oferă consiliere psihologică, psihoterapie și acces la informații specializate, prin activități experiențiale care le permite adolescenților dezvoltarea deprinderilor de viață independentă.

Proiectul se desfășură în perioada iunie-august 2022, pentru 50 de adolescenți din județul Alba. „TeensUP” este finanțat prin programul Start ONG, program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow.

Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociaţia Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educaţie, sănătate, mediu, social și cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanţare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale/ de inițiativă.

Pe lângă această expoziție umanitară cu produsele realizate de adolescenți în cadrul activităților, se desfășură 30 de activități de dezvoltare a abilităților psiho-sociale, cu cei 50 de beneficiari ai caselor de tip familial și elaborarea unei broșuri cu tematică psiho-socială adresată specialiștilor din domeniul social. Ne bucurăm de colaborarea cu psihologii din cadrul Asociației PSIHO KIT și speram ca întregul proiect să fie un succes, de dragul adolescenților implicați.

Adina Drimbe, psihoterapeut și președinte a Asociației ”Centrul Iochebed”

Redacția UrbeaMea

contact@urbeamea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm și

Back to top button