Ştiaţi că?

Bicicleta Full Suspension – de ce acest model de bicicletă este visul multor cicliști?

Varietatea de biciclete disponibilă în magazinele de specialitate crește pe zi ce trece. Unele au noi caracteristici, iar altele sunt reinventate. Dacă ești pasionat de ciclism și de ture antrenante pe cărări montante, merită să descoperi de ce bicicletele Full Suspension au fost și sunt niște modele extrem de populare.

Biciclete Full Suspension – tot ce îți poți dori de la o bicicletă

bicicletă Full Suspension este visul multor cicliști, pentru oferă posibilități excepționale de divertisment și mișcare. Acest tip de bicicleta este mai mult decât un mijloc de transport sau o modalitate de a petrece timpul liber, este libertate la superlativ.

Marele avantaj al unei astfel de biciclete este versatilitatea. În timp ce bicicletele de trekking câștigă și ele din ce în ce mai multă popularitate, pasionații de drumeții visează la o bicicletă Full Suspension – o subcategorie a MTB. De ce merită să investești într-un astfel de vehicul?

Biciclete Full Suspension – caracteristici

Cadrul este format dintr-un triunghi principal (partea frontală) și o bascula . În funcție de modul de utilizare a bicicletei Full Suspension , se folosesc amortizoare de diferite lungimi.

Ce avantaje are o astfel de bicicletă?

Manevrabilitatea pe trasee extrem de tehnice este cel mai mare avantaj principale ale acestui tip de bicicletă. 

Amortizorul spate îți oferă un confort sporit, viteză și siguranță mai mare pe traseele tehnice și, de asemenea, te ajuta sa depui mai puțin efort la controlul bicicletei pe coborâri.  Datorită noii tehnologii investite în cadrele bicicletelor Full Suspension, forța de pedalare nu se mai pierde prin amortizor. Noile cadre sunt concepute sa lucreze pe mai multe axe astfel încât să nu existe pierderi de energie. 

De ce merită să alegi o bicicletă MTB?

Atunci când pregătești o bicicletă Full Suspension pentru o tură, este important să setezi presiunea corectă în amortizoare și, în funcție de greutate și tipul de traseu pe care-l vei aborda. 

Pe lângă manevrabilitatea crescută și controlul pe care le oferă, bicicletele Full Suspension pot fi alegerea ideală pentru traseele tehnice, cu multe viraje. Acest aspect este datorat capacității sale de a menține cu succes traiectoria în timpul virajelor, prin intermediul suspensiei ce asigură o mai mare aderență și control.

Spre exemplu, atunci când un ciclist intră într-un viraj, este important ca acesta să își ajusteze poziția pe bicicletă, aplecându-se în poziția „ghemuit”. Pentru a putea păstra o viteză constantă, la ieșirea din viraj ciclistul este nevoit să se ridice în picioare, provocând, astfel, o forță de apăsare în jos, ce contribuie la menținerea traiectoriei până la următorul viraj. Această performanță este caracteristică bicicletei Full Suspension și nu va putea fi oferită de nici un alt model de bicicletă MTB.    

Nu în ultimul rând, o bicicletă Full Suspension îți poate oferi mai multă plăcere în timpul pedalatului, întrucât îți permite să experimentezi trasee noi și să te bucuri de aventuri off-road pline de libertate. 

Redacția UrbeaMea

contact@urbeamea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm și

Back to top button