Social

Campanie umanitară și de protejare a mediului, unică în România, lansată în județul Alba: Roboțelul Binelui transformă deșeurile în fapte bune

Crucea Roșie Română Filiala Alba, în colaborare cu Star Assembly, Star Transmission și Envipco lansează o campanie inovativă, unică în România, cu dublu rol: educarea cetățenilor pentru a colecta selectiv ambalajele de băuturi și creșterea implicării cetățenilor în susținerea proiectelor umanitare.

În centrul acestei campanii se află „Roboțelul Binelui”, un roboțel reciclator care are puterea de a transforma deșeurile – ambalajele de băuturi din plastic, sticlă și aluminiu – în fapte bune. Roboțelul Binelui a fost creat de către inițiatorii campaniei cu scopul de a atrage inclusiv copiii spre această acțiune și de a-i educa să protejeze mediul, dar și de a-i implica în susținerea unor proiecte umanitare.

Campania este susținută financiar de Star Assembly și Star Transmission, care vor dona Crucii Roșii Române Filiala Alba suma de 1 Euro în schimbul fiecărui ambalaj reciclat, respectiv de compania Envipco, care a furnizat în mod gratuit RVM-urile (Reverse Vending Machines) – automate inteligente de colectare selectivă.

În cadrul campaniei, au fost inaugurate trei puncte de colectare: Alba Iulia – zona Casa de Cultură a Sindicatelor Alba Iulia, Sebeș – zona Piața Agro-Alimentară Sebeș și Cugir – în zona Parcare UM Cugir și stație autobuz strada 21 Decembrie 1989 Cugir. Aici, prin intermediul RVM-urilor, „Roboțelul Binelui” va transforma deșeurile în fapte bune. La punctele de colectare pot fi aduse inclusiv ambalaje de băuturi care nu au sigla SGR sau etichetă.

Fiecare ambalaj reciclat va însemna o donație pentru Crucea Roșie Română Filiala Alba din partea Star Assembly și Star Transmission, destinată susținerii unor proiecte umanitare, educaționale, medicale, pentru campanii de mediu și de promovare a sănătății sau pentru pregătirea intervenției în caz de dezastre. Toate ambalajele colectate în cadrul campaniei vor fi preluate și transportate, în vederea reciclării, de către Asocierea RER Vest – RETIM.  

Filiala Alba a Crucii Roșii Române a dezvoltat, în ultimii ani, o colaborare de excepție cu Star Assembly și Star Transmission, iar „Roboțelul Binelui” este cea mai nouă campanie pe care o lansăm împreună. Este un proiect inovator, care vizează două probleme: mediul și umanitatea, încurajând donația, altruismul, ajutorarea aproapelui, dar și protejarea mediului înconjurător. Un ambalaj, care pentru mulți reprezintă doar un deșeu, poate fi transformat în fapte bune dacă este adus la Roboțelului Binelui. Practic, fiecare ambalaj reciclat înseamnă o donație pe care ulterior o vom folosi în proiectele Crucii Roșii. Mulțumim tuturor partenerilor noștri și sperăm că foarte mulți cetățeni se vor alătura campaniei noastre.

Adrian Dușa, directorul Crucii Roșii Române Filiala Alba

Rolul nostru de cetățean corporativ se extinde mult dincolo de poarta fabricii, căutând să influențăm un spectru de beneficiari cât mai larg. Suntem încântați de această nouă colaborare cu Crucea Roșie Alba și de abordarea sa inovatoare, care semnalează un nou capitol în parteneriatul nostru de lungă durată, de data aceasta îndreptat spre conservarea mediului și sustenabilitate. Proiectul își propune nu numai să promoveze colectarea selectivă a deșeurilor, ci și să-i inspire pe alții să se ralieze eforturilor umanitare. Încă o dată, obiectivele noastre comune se aliniază în căutarea unui viitor mai bun.

Gheorghe Achim, director general Star Assembly.

Continuăm colaborarea pentru a modela un viitor sustenabil și pentru a-i ajuta pe cei aflați în dificultate. Construirea unei relații solide cu parteneri de încredere este fundamentală pentru obținerea unui succes durabil în orice efort depus. Prin crearea de legături bazate pe încredere, respect reciproc și valori comune, ca organizații, putem valorifica punctele forte și experiența partenerilor noștri pentru a atinge obiective comune. Astfel, ne bucurăm să putem continua aceste eforturi alături de partenerul nostru Crucea Roșie.

Ulpia Ștefan, director general Star Transmission

Envipco România acordă o importanță deosebită proiectelor locale, cu impact în comunități, așa că ne-am alăturat cu entuziasm proiectului inițiat de Crucea Roșie Filiala Alba, mai ales că este de ajutor pentru comunitatea de aici, de la noi de-acasă. Îi felicităm pe partenerii noștri pentru inițiativă și le mulțumim pentru că ne-au implicat și pe noi.

Bogdan Purcherea, Managing Director Envipco România

Redacția UrbeaMea

contact@urbeamea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm și

Back to top button