Educație

Cel mai bun preparat pregătit de elevii Colegiului Economic „Dionisie Pop Marțian”

Elevii Colegiului Economic„ Dionisie Pop Marțian” Alba Iulia s-au întrecut în pregătirea preparatelor din carne de porc și pește prin participarea la un concurs profesional denumit „Azi elev-Mâine Masterchef”.

Concursul culinar s-a desfășurat prin proiectul „Azi elev, mâine angajat”, proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014 – 2020.

Axa prioritara 6: Educatie si competente.Obiectivul tematic 10: Efectuarea de investiții în domeniul educației, al formării și al formării profesionale în vederea dobândirii de competențe și a învățării pe tot parcursul vieții . Contract: POCU/633/6/14/132931

Concursul a avut un scop ambițios, vizând redescoperirea și promovarea rețetelor tradiționale ale bucătăriei românești și cultivarea spiritului competițional prin valorizarea specializărilor de bucătar și ospătari.

50 elevi ai Colegiului Economic ”Dionisie Pop Marțian” au participat la etapa de preselecție a concursului „Azi elev-mâine Masterchef” demonstrându-și abilitățile și deprinderile formate pe parcursul stagiilor de pregătire practică țintind la calificarea din etapa finală a concursului.

S-au calificat 5 echipe a câte 2 elevi: Breazu Andrada și Clamba Vasile, Boțan Iulian cu Cernat Delia, Lazăr Luiza cu Râșniță Flavius, Belei Iulia cu Polgar Maria, Onilă Florina cu Pâclișan Rebeca. Fiecare echipă a pregătit câte un preparat de bază și un desert, în baza de practică a Colegiului Economic „Dionisie Pop Marțian”, miercuri 02 Iunie 2021.

Juriului a fost format din profesioniștii: Chef Giovanni Buzgure ( Hotel Cetate), Chezan Tudor (bucătar în cadrul Colegiului Economic ”Dionisie Pop Marțian”)

Echipa câștigătoare a fost formată din elevii: Cernat Delia și Boțan Iulian care au pregătit Medalion de porc cu sos picant și Papanași

NEETs pentru viitor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm și

Back to top button