Evenimente

Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba: Concert cameral al Orchestrei de Cameră a Județului Alba, cu ocazia Zilei Naționale a României

Orchestra de Cameră a Județului Alba susține, marți seara, 28 noiembrie 2023, de la ora 19:00, un concert cameral in memoriam dedicat „Anului Ciprian Porumbescu”. Evenimentul va avea loc în Sala Dietei din cadrul Palatului Principilor Transilvaniei din Alba Iulia.

Alături de Orchestra de Cameră a Județului Alba vor evolua și soliștii Ovidiu Pârjol (pian) și Dan-Liviu Cernat (vioară).

Manifestările cultural artistice, organizate de Consiliul Județean Alba și Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba pentru a marca Ziua Națională a României și împlinirea a 105 ani de la Marea Unire din 1918, au debutat duminică, 26 noiembrie 2023, cu lansarea cărții „Activitatea muzicală bisericească și laică din Alba Iulia în sec. XX”, autor pr. Bogdan-Laurențiu Avram.

Lucrarea, de o extraordinară valoare, a fost tipărită cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, sub îndrumarea pr. prof. univ. dr. habil. Domin Adam.

Miercuri, 29 noiembrie 2023, de la ora 18:00, va avea loc la Centrul Etnografic al Județului Alba evenimentul „TRANS/META/ÜBER – Despre traducere și Béla Bartók – Muzica țărănească  maghiară”, conferință științifică susținută de prof. univ. dr. habil. Ioan Haplea și lansare de carte cu titlul ,,Béla Bartók – Cântecul țărănesc maghiar” – traducere în limba română după ediția I, Budapesta, 1924.

***

Consiliul Județean Alba, prin Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba și celelalte instituții de cultură subordonate, organizează și în acest an o serie de concerte, evenimente și acțiuni culturale dedicate Zilei Naționale a României și împlinirii a 105 ani de la Marea Unire din 1918.

Lansat anul trecut, proiectul „România Tradițională – festival de tradiții și obiceiuri” continuă și în 2023, în Cetatea Alba Iulia, cu ateliere de meșteșuguri tradiționale românești, obiceiuri tradiționale, momente susținute de soliști vocali și instrumentiști, rapsozi și poeți populari, grupuri instrumentale și grupuri vocale tradiționale și dansuri.

Manifestările vor culmina în 1 Decembrie, cu un spectacol folcloric extraordinar susținut de artiști din toate zonele istorice ale României.

Redacția UrbeaMea

contact@urbeamea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm și

Back to top button