Actualitate

Cod Portocaliu și Galben pentru județul Alba conform ANM

INFORMARE METEOROLOGICĂ. Interval de valabilitate: 04 aprilie, ora 10:30-08 aprilie, ora 10.00. Fenomene vizate: vreme deosebit de rece, predominant ninsori, intensificări ale vântului.

Vremea va fi deosebit de rece, iar temperaturile vor fi cu 8-12 grade sub mediile multianuale. În jumătatea de nord a țării vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare, iar local și temporar vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 45-55 km/h îndeosebi în Moldova, Dobrogea, sudul Banatului și al Olteniei, precum și la munte.

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN. Interval de valabilitate: 04 aprilie, ora 10:30-05 aprilie, ora 14.00. Fenomene vizate: intensificări ale vântului, predominant ninsori și strat de zăpadă.

Vântul va avea intensificări temporare în Muntenia, Dobrogea și local în Oltenia și Moldova unde rafalele vor depăși 55…65 km/h și pe arii restrânse 70…75 km/h. La munte, în Transilvania și local în Maramureș vor fi precipitații, predominant ninsori, temporar viscolite și se va depune strat de zăpadă.  Notă: În restul țării local și temporar vor fi precipitații, moderate cantitativ, sub formă de ploaie în sud și sud-est și mixte în rest. În vest, vântul va avea intensificări de scurtă durată.

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD PORTOCALIU. Interval de valabilitate: 04 aprilie, ora 10:30-05 aprilie, ora 14.00. Fenomene vizate: ninsori abundente, temporar viscolite și strat consistent de zăpadă. Zone afectate: cea mai mare parte a Moldovei, Carpații Meridionali și Orientali în special la altitudini de peste 1400 m

În cea mai mare parte a Moldovei și în Carpații Meridionali și Orientali în special la altitudini de peste 1400 m va continua să ningă, temporar viscolit (rafale de peste 55…65 km/h) și se va depune strat consistent de zăpadă.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Redacția UrbeaMea

contact@urbeamea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm și

Back to top button