Evenimente

Comuna Ciugud găzduiește CoBuild, cel mai important târg de utilaje de construcții din România și din regiunea est europeană

Comuna Ciugud din județul Alba va găzdui în perioada 16 – 18 mai 2024 târgul-festival de utilaje pentru constructii – CoBuild, cel mai important eveniment expozițional dedicat sectorului utilajelor și tehnologiilor pentru construcții din regiunea est europeană.

CoBuild este organizat pe durata a trei zile: joi, vineri și sâmbătă, într-un format tip festival, în care participanții (expozanți, parteneri și vizitatori) vor putea discuta, vor putea testa utilajele în zona dedicată demonstrațiilor, vor putea savura preparatele delicioase gătite pe loc sau vor putea veni împreună cu copiii pentru care vor fi pregătite surprize și o zonă de joacă special amenajată.

Aflat deja la a doua editie, cu o creștere exponențială a numărului de expozanți și a suprafeței de desfășurare față de anul precedent, CoBuild 2024 se anunță a fi unul din reperele industriei. Cu un focus preponderent B2B, evenimentul reunește nu doar companii de renume din industria utilajelor și tehnologiilor de construcții și conexe, cât și specialiști din domeniul auto și al camioanelor, precum și consultanți în finanțări și atragerea de fonduri europene.

Printre punctele de atracție ale evenimentului se numără:

  • Zona Expo: O oportunitate unică pentru expozanți de a-și etala cele mai noi utilaje, echipamente și tehnologii pentru construcții și nu numai.
  • Zona Demo: Un spațiu dedicat testării celor mai recente echipamente și tehnologii de ghidare a utilajelor, oferind participanților o experiență interactivă și educativă.
  • Zona Kids & Family: Destinată atât copiilor, cât și familiilor, acest spațiu de joacă universal aduce un plus de distracție și bucurie pentru toți participanții.
  • Zona Food & Drinks: Pentru momente de relaxare și savurare, oferta variată de mâncare aleasă, deserturi și băuturi va satisface orice gurmand.

Accesul la eveniment este gratuit, însă participanții sunt rugați să se înscrie în prealabil pe site-ul oficial al evenimentului: https://cobuild.ro/bilete

CoBuild este găzduit de Comuna Ciugud pe un teren de aproape 10 hectare, în zona de dezvoltare economică a comunei, beneficiind de sprijinul Primăriei Ciugud și al Consiliului Județean Alba.

În anul 2023, Comuna Ciugud a fost aleasă ca gazdă pentru CoBuild în urma unei analize în care au intrat mai multe localități din România. În final, Ciugud a fost aleasă pentru că reprezintă un etalon în ceea ce privește integrarea noilor tehnologii și utilizarea eficientă a fondurilor europene pentru dezvoltarea durabilă. Ciugud este exemplu de bune practici la nivel european pentru absorbția record de fonduri europene, iar anul acesta se pregătește să depășească borna de 60 de milioane de euro atrase în comunitate. .

Ciugud este promotorul conceptului „smart village” și din 2020 este studiul de caz folosit de Guvernul României pentru dezvoltarea acestui concept în întreaga țară. La Ciugud funcționează și prima școală „smart” din mediul rural din România, deschisă în anul 2019.

Ciugud reprezintă și o destinație de business având o zonă de dezvoltare economică în care funcționează 45 de companii, care oferă peste 1000 de locuri de muncă. Zona de Dezvoltare Economică Ciugud – Drâmbar este una dintre cele mai bine conturate zone industriale de tip „greenfield” din centrul României, cu o atractivitate în continuă creștere pentru companiile autohtone și străine.

Pentru toate aceste motive, dar mai ales pentru faptul că este o comunitate deschisă și prietenoasă cu mediul de afaceri, Comuna Ciugud a fost aleasă ca localitate – gazdă pentru CoBuild.

Redacția UrbeaMea

contact@urbeamea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm și

Back to top button