Lifestyle & Fashion

Cum alegem canapeaua sau colțarul pentru un design aparte

Alegerea canapelei pare destul de simpla, nu? V-a placut, ați ales-o și gata! Ne pare rău, dar din păcate achiziționarea unui colțar pentru canapea extensibila 3 locuri sufragerie sau canapele este mult mai complexă de atat.

Cumpărarea unei canapele necesită timp și considerație. Trebuie să alegeți un stil care să se potrivească spațiului de locuit, o culoare pe care o iubiți și un material care să reziste în timp.

Ei bine, permiteți-ne să venim în ajutorul dumneavoastră și să vă subliniem câteva dintre lucrurile cele mai importante pe care trebuie să le luați în considerare atunci când vă decideți să alegeți această piesă de mobilier minunată pentru un design aparte! 

Colțare living moderne – cum să alegi

Colțarul este un obiect de mobilă versatil și este o alegere perfectă pentru o sufragerie spațioasă în care dorești să adaugi extra locuri. Atunci când dorești să cumperi o canapea colțar, este necesar să ai în vedere anumite aspecte, precum poziționarea șezlongului pe stânga sau pe dreapta, diferitele funcții ale colțarului, materialul și să nu uităm, culoarea!

Un colțar este spațios și creează un spațiu social în cadrul camerei în care va fi amplasat. Tineți totuși cont că un colțar va ocupa mai mult spațiu decât o canapea și este foarte important să știți din timp cât loc doriți să îi atribuții în cadrul camerei.  

Multe colțare dispun de spațiu de depozitare pe întreaga lungime a șezlongului sau au integrată funcția de recliner, care este un mecanism ce vă ajută să ajustați poziția pernelor manual sau electric, pentru a obține un confort sporit! 

Canapea extensibilă sau fixă

Canapelele sunt în continuare o alegere ideală pentru persoanele care dispun de încăperi mai mici sau pur și simplu nu au nevoie de un colțar. Acestea nu se demodează niciodată și reușesc să ne uimească de la an la an cu tot felul de modele și funcții noi. 

În afară de bugetul alocat, o întrebare foarte importantă atunci când vă alegeți canapeaua ideală este dacă aveți nevoie ca aceasta să fie extensibilă sau fixă. 

canapea extensibilă cu 3 locuri este de obicei cea mai populară alegere pentru cei care doresc să dispună de versatilitate și confort în același timp. Canapele cu pat retractabil sunt ideale mai ales atunci cand aveți oaspeți pe care doriți sa îi cazați peste noapte. Calitatea canapelei extensibile de care veți avea nevoie va depinde dacă este destinată să fie utilizată în mod regulat sau doar din când în când. Diferențele structurale tind să fie calitatea saltelei, suspensia spumei și umplutura.

Culoarea și materialul canapelei

Dacă începeți un proiect de decorare de la zero, puteți alege mai întâi canapeaua, astfel încât să puteți decora în jurul ei. O canapea spectaculoasă poate fi piesa de inspirație pentru o cameră, putând fi tapițată cu o țesătură de lux vibrantă sau acoperită cu un imprimeu colorat. Aceasta devine un punct focal al camerei.

Dacă adăugați o canapea într-o cameră deja decorată sau dacă preferați ca aceasta să joace un rol secundar, atunci alegerea culorii devine importantă. Alegerea unei noi canapele pentru o paletă de culori existentă înseamnă că va trebui să decideți dacă canapeaua va fi neutră sau dacă va prelua un rol de accent.

Materialul este la fel de important precum culoarea, oferind textură încăperii în care aceasta urmează să fie amplasată. Puteții opta pentru o canapea din catifea, material textil, piele naturală sau sintetică. Aveți totuși în vedere modul de folosire al canapelei și scopul ei pentru a alege calitatea și durabilitatea în timp a materialelor. 

Culoarea, materialul, funcționalitatea, dimensiunea și forma unei canapele moderne sunt printre detaliile cele mai importante de luat in calcul atunci când doriți să începeți căutările pentru piesa ideală! Posibilitatea de a-i simți textura, de a o testa și a vă așeza pe ea pot fi însă factori decisivi de alegere! Dacă căutați un magazin de mobilă sau canapele în zona Tg. Mureș, Mobila Sigma îți oferă o multitudine de modele din care să o alegi pe cea mai potrivită stilului tău! 

NEETs pentru viitor

Redacția UrbeaMea

contact@urbeamea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm și

Back to top button